VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CHP’Lİ KURT’TAN HÜKÜMETE SERT DEPREM TEPKİSİ

28 Şubat 2023

.................................................................

CHP Bolu Milletvekili aday adayı Ahmet Kurt, binlerce insanın yaşamını yitirdiği yüzyılın deprem felaketi üzerinden hükümete tepki göstererek, “Maalesef bizim tüm belediye başkanları, valilik ve hükümet yetkilileri pişkin pişkin vatandaşın haklı tepkilerini ‘Biz bunları not ediyoruz” diyor. Beyler not edilen sizlersiniz. Sizlerin bu beceriksizliğiniz tarih sayfalarında yer alacaktır” dedi.

CHP Bolu Milletvekili aday adayı Ahmet Kurt, fay hatları ve tarım arazileri üzerine inşa edilen kalitesiz binalar nedeniyle deprem felaketinde ortaya çok acı bir tablonun çıktığına dikkat çekerek, “6 Şubat 2023 tarihinde yüzyılın en büyük deprem felaketini yaşadık. Şu an tarihe tanıklık ediyoruz. Geçmiş olsun Türkiyem. Depremde yaşamını yitiren Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim deprem öldürmez bina öldürür. Bina fay üzerine yapılırsa, yapılırken denetlenmiyorsa ve tarım arazilerine beton gömersek binada toprağa gömülür. Bu depremler sadece bizde olmuyor. Japonya’da 9.2 şiddetindeki bir deprem dakikalarca sürüyor ve can kaybı yok. Şile’de 8.9 şiddetinde deprem oluyor ve sadece yaklaşık 500 kişi yaşamını yitiriyor. Maalesef bizim ülkemizde 7.5 şiddetindeki bir depremde resmi kayıtlara göre şu an 45 bin kişi enkaz altında kalarak vefat etti. Bu rakamın 3-4 katı olması bekleniyor. Neden bizim bu ülkemizde bu kadar ölüm olurken Şili ve Japonya’da olmuyor. Çünkü onlar çalmıyorlar. Para hırsı için vatandaşlarını riske atmıyorlar. Onlar adaletli ve hukuka güvenen insanlar.” diye konuştu.

SİZİN BECERİKSİZLİKLERİNİZ TARİH SAYFALARINDA YER ALACAK

Depremde yaşanan felakette bu kadar fazla can kaybı yaşanmasının nedenlerinin en başında imar aflarının çıkartılmasının olduğunun altını çizen Kurt, şunları söyledi:

“Buna sebep olanlardan hesap sorulmalı. Burada sıra müteahhite gelinceye kadar bütün aşamadaki yetkililerden hesap sorulmalı ve yargılanmalıdır. Yargılandıktan sonra zarar gören tüm vatandaşların zararlarını karşılamak için bu sorumlu kişilere bu zarar rücu edilmelidir. Bilim adamları yerleşme yerlerini tespit edip artçı depremler bittikten sonra bu binalar inşa edilmeli. Mutlaka bilim adamlarının gösterdiği doğrultuda şehirler oluşturulmalıdır. Bu felaketin arkasından depremzedelere üç gün içinde ulaşıyorsunuz ve hiç kimse istifa etmiyor. Ama Kishi Ryoichi İzmit Körfez geçiş köprüsünün halatı koptu diye intihar ediyor. Kobe’de 17 Kasım 2014’de yaşanan depremde Kobe Belediye Başkanı Tagumi Ogawa şehre üç gün su veremediği için intihar etti. Maalesef bizim tüm belediye başkanları, valilik ve hükümet yetkilileri pişkin pişkin vatandaşın haklı tepkilerini ‘Biz bunları not ediyoruz” diyor. Beyler not edilen sizlersiniz. Sizlerin bu beceriksizliğiniz tarih sayfalarında yer alacaktır. Halk kendisine bu yapılanları unutmayacaktır. Sizler gidin bu halk hangi partili olursa olsun sizden bin kat daha iyisini yapar.”

BAŞKAN ÖZCAN’A YAPILANI KINIYORUM

AK Partili Bolu Belediye Meclis üyesi Hacer Çınar’ın Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a su fırlatmasına da tepki gösteren Kurt, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a belediye meclis toplantısında AK Partili üye Hacer Çınar tarafından su fırlatıp saldırı da bulunmasını kınıyorum. Bunu yapanın bir kadın ve iki çocuk annesi olmasından dolayı hiç yakıştıramadım.” dedi.

KIZILAY İSTEYENE PARASIYLA ÇADIR SATIYOR

Kızılay’ın Ahbap derneğine çadır satmasına ilişkin de değenlendirmelerde bulunan Kurt, “Tuz kurtlandı. Kızılay, depremzedelere dağıtılması gereken çadırları halkın güvendiği Ahbap derneğine iki bin çadırı 46 milyon TL’ye satıyor. Kızılay nerede diyen insanları azarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay nerdeymiş. Kızılay halkın parasıyla toplanan paralarla aldığı çadırları yine halkın parasıyla toplanan Ahbap derneğine parayla satıyor. Demek ki Kızılay isteyene parasıyla çadır satıyor. Kim demiş Kızılay ortada yok diye. “ ifadelerini kullandı.

2 yorum yapılmış
  • Yldz
    28 Şubat 2023 • 13:52
    Boş laflar
  • Rasih
    1 Mart 2023 • 12:02
    Hukumette seni duydu eyvahlar olsun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.