VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BOLU'NUN ZEMİN ETÜTÜ İNCELENECEK"

20 Şubat 2023

..................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bolu’nun bütün zeminini bölge bölge kontrol edeceğiz. Eğer bölgelerde ve binalarda sıkıntı varsa vatandaşa söyleyeceğiz. Yeni yapılacak binaların da zemin etütlerini kontrol edip zemine göre bina yaptıracağız. Bu çalışmayı 1 yıl içerisinde bitireceğiz” dedi.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan, Bolu’nun bütün zemininin depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda tek tek inceleneceğini söyledi.

 “DAHA ÖNCE YAPILMALIYDI”

Özcan,Bolu'da aslında çok geç kalınmış bir çalışma. Çok daha erken yapılmalıydı. Bolu'da ki bütün zemini yeniden inceleteceğiz. Bu çalışmayı Türkiye'nin büyük üniversitelerinden bir tanesine yaptıracağız. Yani mesela senin parselinde sıvılaşma riskin varsa sen oraya bina yapamazsın’ demeyeceğiz. ‘Şu şekilde bina yapabilirsin, şöyle bir temel kullanmak zorundasın’ diyeceğiz. Zemin sağlamsa farklı bir şey söyleyeceğiz. Hatta şunu da şeffaf bir şekilde ifade edeceğiz” diye konuştu.

“VATANDAŞLARA DUYURACAĞIZ”

“Bu mikro bölge çalışmamız biter bitmez çıkan raporları vatandaşa duyuracağız. Elbette belediye olarak biz bunlar hasarsızsa resen yıkamayız. Ama diyeceğiz ki, “Arkadaş senin oturduğun binada bir hasar yok, kardeşim ama senin oturduğun binanın altından veya hemen yanından fay geçiyor. Oturduğun parselde sıvılaşma riski var.’ Bunları açık bir şekilde vatandaşımızla paylaşacağız. Yine imkanımız olursa vatandaş bize bir dönem daha süre verirse de kendi belediye şirketimiz üzerinden müteahhitlerin girmediği alanlarda kentsel dönüşüm çalışmalarını kendimizle başlamak istiyoruz. Mart ve Nisan ayında belediye meclisimizden bu konuda önemli kararlar çıkacak. Jeoloji Mühendisleri Odamızla bir görüşme yaptık. Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odamız ve Jeoloji Mühendisleri Odamızla birlikte ortak karar alacağız.”

7 yorum yapılmış
  • Vatanda
    21 Şubat 2023 • 10:14
    Paşaköyde bulunan ve yaklaşık 23 yaşında olan paşakent sitesi de acilen incelenmeli
  • Bolulu
    20 Şubat 2023 • 12:27
    İhsaniye golyuzu karamanlı buralarda çok fazla deprem görmüş bina var bu binalar 30-40 yaşlarında bu binalar ile ilgili biran önce çalışma yapilmali yapilmaz ise bedeli çok büyük olacak yıkım bolu da çok büyük olacak biran önce önlem alınmalı bu binalar yenilenmeli
  • Bolusevervatandas
    20 Şubat 2023 • 15:05
    Gerede Bolu fayı en son 1944 de kırılmış aradan 72 yıl geçmiş yani bu çalışmaların hemen yapılması gerekir özellikle Bolu'nun guneyindeki köyler de de çalışma yapılmalı
  • Canoban
    21 Şubat 2023 • 11:30
    Geç kalınmış çalışma olsada yinede olumlu buluyorum önemli olan çalışma başlatilmasi kimsenin hayır diyemeyeceyi calişma olarak görmek lazım ilk defa başkan olumlu çalışma başlatmis 100 TL'lik iş devlete 10bin olarak dönuyor önce tekbir alınırsa hasar ve kayıp önlenebiliyor Gölyüzü İhsaniye karamanlı gibi mahalleler iyi deyil binalar el atılmalı gerçekten.
  • Bolusevdals
    21 Şubat 2023 • 14:22
    yorumda bahsedildiği gibi İhsaniye,karamanlı mahalleleri ve kültür mahallesindede depremlerden sonra yorgun özellikle yapımlarının üzerinden 35 40 yıl geçmiş binalar var bunlarında biran evvel incelenmesi gerekir.
  • Bilinmeyen
    22 Şubat 2023 • 00:24
    Başkan zemin etütü yapılması için acele etme, bolu nun deprem bölgesi olduğu bilinmiyor idi. Hatta temel atılırken oluk oluk su tahliyesinin yapıldığı bilinmiyor.Dip not: Bu durumu belediye den başka herkes biliyor.
  • Baheli_sakini
    22 Şubat 2023 • 04:49
    Bahçelievler 50.yıl tarafı Sümere doğru yapılar 30 yaşından büyük bu bölgeye de inceleme istiyoruz başkanım zorunlu olmadıkça buradakiler birşey yapmaz tedbir iyidir
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.