VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASINDAN SERT AÇIKLAMALAR

13 Şubat 2023

...............................................................

Bolu İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Nazmi Uçar, deprem bölgesi olan Bolu’da binaların daha güçlü yapılmasını engellemeye çalışan meslektaşlarına tepki göstererek, “Projesinin komisyonda incelenmemesi için elinden geleni yapan meslektaşlarımızı anlayamıyoruz” dedi. Kamuoyu bu isimlerin kim olduğunu merak ediyor…

Bolu İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Nazmi Uçar, yapı güvenliğinin öncelikleri olduğunu ifade ederek, “Yaklaşık 9 aydır T.C. Bolu Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği olarak ortak bir çalışma yürüterek, Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde proje inceleme komisyonu kurulmuştur. Bu çerçevede oluşturulan proje denetim komisyonunun oluşum aşamasında temsilcilik binamızda geniş katılımlı toplantılar yapılmış; Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği 2018 ‘e ek olarak bazı ilave kıstaslar getirilmiştir. Haziran ayından beri bu süreci baltalamaya çalışan meslektaşlarımızı, alınan meclis kararına yapılan itirazları büyük bir sükûnet ve hayretler içerisinde izlemekteyiz” ifadelerini kullandı.  

“ARTIK YETER”

“Geçtiğimiz 9 ay boyunca bütün enerjimizi deprem kuşağında bulunan Bolu’muzdaki yapı stokunun iyileştirilmesi ve daha iyisi için ne yapabiliriz için harcadık. Ama artık yeter! Alınan meclis kararları ve kurulan proje komisyonu bütün Bolulu yurttaşlarımızın menfaatine iken buna itiraz eden meslektaşlarımızı anlayamıyoruz. Projesinin komisyonda incelenmemesi için elinden geleni yapan meslektaşlarımızı anlayamıyoruz” dedi.

TOPLANTIYI SABOTE ETTİLER

Açıklamada, Bolu Belediyesi’nin toplantısının sabote edildiği belirtilerek, “Son yıllarda Bolu’da proje kalitesi düştü, düşük tonajlı projeler çiziliyor, İnşaat Mühendisleri Odası bu konuda hiçbir şey yapmıyor diyen, sonra da Bolu Valiliği, AFAD ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verilen itiraz dilekçelerine imza atan meslektaşımızı anlayamıyoruz. Çizdikleri projeler, 12 Kasım 1999 depremini yaşamış, rüştünü ispat etmiş meslektaşlarımızın öngörülerini hiçe sayan meslektaşlarımızı anlayamıyoruz. Konu ile ilgili olarak Bolu Belediyesi’nin davetlisi olarak ilimize gelen bir betonarme hesap programı firmasının toplantısını sabote eden meslektaşlarımızı anlayamıyoruz. Kentimizde yaşanan 12 Kasım Depreminin anıları hala hafızalarımızda, Pazarcık ve Elbistan’da yaşananlar gözümüzün önünde iken hala limitlerde hesap yapan, proje üreten meslektaşlarımızı anlayamıyoruz. Biz anlayamadığımız için bu meslektaşlarımızı TMMOB Disiplin Kurulu’na anlaşılmaları için sevk ediyoruz. Bütün Bolulu yurttaşlarımız müsterih olsunlar; İnşaat Mühendisleri Odası Bolu Temsilciliği olarak konunun takipçisi olacağız” ifadeleri kullanıldı.

8 yorum yapılmış
  • Leyla
    13 Şubat 2023 • 12:53
    Tabi ki terminal yolunda 3 market yanyana o civarda ki evleri incelemeli binanın çıkarması ölçülsün kimler ruhsat veriyor vicdanınız yok o suçlu bu suçlu sonuç yok
  • Heromero
    13 Şubat 2023 • 13:30
    Binaların taban oturumu geniş tutulup yükseklik düşürülmedikçe her bina risk teşkil eder. Bolu'da 4 veya 5 kattan fazla bina oturumunu taşıyacak zemin çök az işin içine para hırsı girince her şey mübah. Allah korusun, ancak önce tedbir ondan sonra Allah korusun.
  • Bolulu
    13 Şubat 2023 • 13:38
    Hangi müteahhitler bu inşaat mühendislerinin çizdikleri projelerle hangi binaları yaptı.Bu binalardan güçlendirme yapılması istenecek mi?
  • Mfrat
    14 Şubat 2023 • 00:59
    Biz binaları alırken ve içine otururken mermerine,kaleboduruna,asma tavanına vb. bakıp alıyoruz. Ev alırken kat sayısına, binanın ayrodinamiğine, zemin etüt raporlarına bakmayı öğrenmeli ve gelecek kuşaklara da bunu öğretmeliyiz.
  • BATTALKROLU
    14 Şubat 2023 • 06:58
    Bazı inşaat mühendislerinin veya mütahit'lerin işine gelmez, çünkü maliyet artacak, kazanç azalacak. Onun için itiraz ederler.Bolu' da deprem izalatörü olan bina varmı? Merak ediyorum. İlimiz 1.Derece deprem bölgesi yapılan binalara izalatör zorunluluğu getirilmesi gerekli. Yapı denetimi yapanlarında bürosunda oturarak değil, bizzat inşaatları tam detaylı kontroldan geçirmeleri gerekli. Belediyelerinde denetim büroları kurması ve denetlenmesi mutlaka yapılma
  • Vatanda
    15 Şubat 2023 • 06:58
    Bunu önlemek için Projelerin Resmi kanallarca uygunluğuna dikkat edilerek ruhsat verilmesi gerekir. Bina iç ve dış mimari görsellerine uygun mu diyerek bakılmadan temeline, Beton numunelerine, sağlamlığına ve kullanılan malzemelere bakılmalıdır. Yoksa daha çok Şerefsiz, Ahlaksız, Namuzsuz Müteahhitler piyasada Peydah olurlar.
  • 14bolu
    15 Şubat 2023 • 07:44
    Bolu inşaat mühendisleri,mütahitleri 1.derece deprem bölgesi olan Boluya binaların içine asma tavan,kapı,banyo dolabı,giyinme odasını,geniş balkonu kaliteli yapıyoruz diye göz boyuyorsanız çok yazık!zemin etüdüne bakmadan kalitesiz betonlu,kontrolleri atlatıp insanları sağlam yeni diye kandırıp çürük binalar yapıp satarsınız onca insanın,masum yetim kalan çocukların elleri yakanızda olur!Kahramanmaras depremi herkese bir ders milyonluk yeni binalar bile mezar old
  • Bolulu
    18 Şubat 2023 • 23:56
    Kimse o Mütahitler onları Mahkemeye vermelidir iş işten geçtikten sonra Hesap sormanın faydası olmaz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.