VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BELEDİYESİ’NİN KAMPANYA YÜRÜTTÜĞÜ TESPİT EDİLMİŞTİR...

11 Şubat 2023

.............................................................................

Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi’nin ‘boludangelsin.com’ adlı internet sitesi üzerinden satış yaparak konserveleri yardım bölgesine göndermesinin mevzuata aykırı ve izin alınmadan bir kampanya yürütüldüğünü açıkladı.

Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi arasında yaşanan ‘askıda konserve’ tartışması sonrasında Bolu Valiliği zorunlu açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada Bolu Belediyesi’nin yürütmüş olduğu ‘askıda konserve’ projesinin izinsiz ve mevzuata aykırı bir kampanya olduğu belirtildi. Konserve üretiminin durdurulmasının ardından dün yaptığı açıklamada Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, “Bolu Köroğlu Kooperatifi tarafından depremzedelerimize göndermek için düzenlenen ”askıda konserve” kampanyası Bolu Valiliğinin tehdit ve talimatları doğrultusunda durdurulmuştur. Sebebini merak eden vatandaşlarımız 0374 215 10 10 ‘u arayarak Bolu Valisi Erkan Kılıç’a sorabilirler” dedi. Valiliğin yaptığı açıklamada bu ifadelere şu şekilde cevap verildi; “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kendi şahsi hesabından Valiliğimizin santral telefonunu hedef göstererek yapmış olduğu Valiliğimizin tehdit ve talimatları doğrultusunda “askıda konserve” kampanyasını durdurdukları yönündeki iddiaları tamamen asılsızdır.”

BOLU VALİLİĞİNİN YAPTIĞI AÇIKLAMA

“Bolu Belediye Başkanı’nın şahsi sosyal medya hesabından “askıda konserve” kampanyasının Bolu Valiliği’nin tehdit ve talimatları doğrultusunda durdurulduğuna dair paylaşımına istinaden bazı ulusal ve yerel basın organlarında yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur. 06.02.2023 Pazartesi Günü Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ilimizde yaşanan deprem sonrası ülkemiz genelinde tüm aynî ve nakdî bağışlar; AFAD Başkanlığı koordinesinde illerde Valilikler tarafından toplanmaya başlanmıştır.”

“KAMPANYA YÜRÜTÜLDÜĞÜ TESPİT EDİLMİŞTİR”

“Devletimizin tüm resmî kurumlarının ve Valiliğimizin duyurularına rağmen Bolu Belediye Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından ve Bolu Belediye Başkanı’nın şahsi sosyal medya hesabından Belediye Başkanlığı tarafından afet dolayısıyla; Bolu Belediye Başkanlığı’nın iştiraki olan Bolubel A.Ş.’nin hakim ortağı olduğu “S.S. Köroğlu Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi” aracılığıyla resmi kurum isimleri kullanılarak “Boludan Gelsin” isimli satış kampanyası yapıldığı ve “boludangelsin.com” Organik Bolu ürünleri satış sitesi üzerinden kampanya yürütüldüğü tespit edilmiştir.”

“İZİN ALMADAN MEVZUATA AYKIRI OLARAK YARDIM TOPLAMA FAALİYETİ YÜRÜTTÜĞÜ ANLAŞILMIŞTIR”

“Bolu Belediye Başkanlığı’nın daha önceki yardım toplama faaliyetlerinde yapmış olduğu gibi izin almadan mevzuata aykırı olarak yardım toplama faaliyeti yürüttüğü anlaşılmıştır. Devlet kurumlarında yardım kampanyasında yeknesaklığı, sürati ve kamuoyunda şeffaflığı temin için Bolu Belediye Başkanlığı eliyle satıştaki ürünlerin AFAD koordinesinde Valilik aracılığıyla, siyasi logo ve mesaj içermeyecek şekilde afetzedelere ulaştırılması gerektiği Belediye Başkanı’nın kendisine iletilmiş, birlik ve beraberlik vurgusu yapılmıştır.”

“TAMAMEN ASILSIZDIR”

“Ülkemiz genelinde 12 Şubat 2023 Pazar Günü’ne kadar “Milli Yas” ilan edildiği dayanışma ve yardımlaşmanın en üst düzeyde olması gereken hassas bir dönemde; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kendi şahsi hesabından Valiliğimizin santral telefonunu hedef göstererek yapmış olduğu Valiliğimizin tehdit ve talimatları doğrultusunda “askıda konserve” kampanyasını durdurdukları yönündeki iddiaları tamamen asılsızdır.”

“ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞAMAKTAYIZ”

“Ayrıca yardım kampanyalarında suistimallerin önüne geçilmesi ve toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine düzgün, şeffaf denetlenebilir şekilde ulaştırılması başta 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu olmak üzere ilgili mevzuatın gereğidir. Valiliğimizce yapılan uygulama; mevzuata aykırı, denetimden uzak şeffaf olmayan, izinsiz gerçekleştirilen yardım toplama faaliyetinin Valiliğimizin koordinesinde yapılmasına ilişkin uyarıdan ibaret olup başka bir niyet taşımamaktadır. Ayrıca birlik beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu konunun gerçeklerle bağdaşmayacak şekilde kamuoyuna sunulmasının üzüntüsünü yaşamaktayız.”

“BOLULU HEMŞEHRİLERİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”

“Afetzedelere yardım için seferber olan Bolulu Hemşehrilerimize çok teşekkür eder, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.”

10 yorum yapılmış
  • Yunus
    11 Şubat 2023 • 08:40
    Beledite ger zamanki gibi yine şov pesinde yine rant pesinde kooperatifin urunlerini yardım adı altında satmak gibi bir şey anlaşılıyor.Gondereceksen AFATa teslim et yasal olarak AFAT göndersin.Şovu bırak kardesim kendin bittin Boluyu bari bitirme.
  • Vatandas
    11 Şubat 2023 • 09:46
    Bolu valisi biat etmeye alışmış olacak ki seçilmiş belediye başkanının çalışmalarını,deprem illerine yapacağı yardımları bir siyasi parti elemanı gibi engellemeye çalışıyor.Depremde vatandaşa yardım etmek için baskı yapan muhtarları bağışa zorlayan bu valinin işi 3 ay sonra yapılacak seçimde sona erecektir.Vatandaş istediği yere bağış yapar kime ne?Vali birilerinin gözüne girmek için mi yapıyor acaba!Yoksa Bolu'dan Ak parti Milletvekili mi olmak is
  • Ysf
    11 Şubat 2023 • 13:33
    Yunus isimli şahıs.şahsına mahsus g.t yalama alışkanlığını vazgeç.Bırakın ayrımcılığı Belediye başkanı afet zedelere yardım için çırpınıyor.Afatın başında imam var.Akutun başında ünivesite mezunu var.Ahbap ın başında tr nin en güvendiği Haluk levent var..Amaçları ihtiyaç sahiplerine Net bi şekilde yardım..
  • Bolulu
    11 Şubat 2023 • 18:17
    Ya arkadaş valilikten izin almak zormu böyle yaptığınız için bütün yardımlarAfad bilgisi disinda dağ baslarina bırakilmis hiç mi ders almıyorsunuz
  • DEYALLA
    11 Şubat 2023 • 18:26
    Afad ve Kızılay'ın liyakatsız yöneticileri malesef bu sınavı geçemedi:((( Geçtiğimiz yıllardaki afetlerde aynı gün içinde afet bölgesine ulaşılır ve yardımlar ve çadırlarını görürdük. Bu afet de malesef böyle olamadı.Sanırım depoları boş ve de her nedense siyasi davranıldı. Afet de siyasi davranılmaz. İşlerine gelen vakıflara, tarikatlara, normal zamanda bağış yapılırken kör sağır olanlar, AFET durumunda AFET bölgesine insani yardımlara engel
  • Merdmenci
    12 Şubat 2023 • 02:59
    Eyi olmuş şov şov şov sagol sayın valim
  • bolulu
    12 Şubat 2023 • 07:24
    şu zor zamanda bi kavgamız eksik zaten helal olsun hepinize
  • Ali
    12 Şubat 2023 • 10:23
    Mevcut iktidar ve yandaşlarının yapılan güzel işlere taş koymasından bıktık artık. Her şey çok güzel olacak inşallah.
  • Adalet
    12 Şubat 2023 • 11:48
    Yazıklar olsun Tanju Özcan a biz onu insan olarak seçtik insanlığına Yazıklar olsun.ysf ve vtnds bir ilde kurum giyecek ve yiyecek barınma yardımı yapacaksa ilde Mülki amirin denetimindedir Ahbap kimdir bir araştırmak gerek Haluk Levent i neden Vakıfbank tan iş Bankası na çekti hesabı
  • mer
    13 Şubat 2023 • 06:03
    Bolu belediye başkanı AKP' li olsaydı, sayın vali buna teşebbüs dahi edemezdi. Maalesef devletin valileri hükümetin valisi olmuşlar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.