VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EL EMEĞİ ÜRÜNLERE TURİSTLERDEN YOĞUN İLGİ

16 Aralık 2022

.............................................

HABER: TEVHİDE İREM ZORLU

Bolu’nun ilçesi Mudurnu’da hediyelik eşya dükkânı olan İsmail Boyacı’nın ahşap yakma ve karakalem çalışmalarına Mudurnu halkı ve turistlerin ilgisi gün geçtikçe artıyor.

Mudurnu’ya 3 sene memurluk yaptıktan sonra babasının ticaretle uğraşmasından kaynaklı gelen İsmail Boyacı’nın dükkanının hoş, otantik görüntüsüne ve yeteneğiyle birleştirdiği çalışmalarına olan ilgi artıyor.

Çocukluğumdan Beri Severek Yapıyorum

Dükkanını açtıktan sonra yeteneğini de yoğun bir şekilde kullanan Boyacı, bunu nasıl fark ettiğini ve geliştirdiğini şu şekilde açıkladı, “Çocukluğumdan beri bir şeyler karalamayı seviyordum. İlk karakalem sonra yağlı boya ile çalıştım. Bir eğitimim yok tamamen kendim geliştirdim bu yeteneğimi. Ama eğitim almak isterdim. En çok ahşap yakma ile uğraşıyorum genelde ilgi gören bu oluyor. Çünkü daha otantik bir görüntüsü var. Deneme yanılma yolu ile geliştirdim. Dükkân açmak yeteneğimi geliştirmek için daha iyi bir alan oldu” dedi

Turistler Yoğun İlgi Gösteriyor

Yaz aylarında Mudurnu’nun turistik bir kasaba olmasından kaynaklı birçok turistin uğradığı ve Boyacı’nın kendi yaptığı hediyelik eşya, karakalem çalışmaları ve ahşap yakma sanatının kasabada tek olması ilgiyi arttırıyor. İstek üzerine işlediği sanatının zaman almasından dolayı turistlerin genel olarak hazır olan kendi tasarımlarını aldığını söyledi.

 

  • EL EMEĞİ ÜRÜNLERE TURİSTLERDEN YOĞUN İLGİ
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.