VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

100.YIL CUMHURİYET PARKI PROJESİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU...

11 Aralık 2022

.............................................

KAYNAK: BOLU HAVADİS GAZETESİ/MEHMET DEMİRCİ

Bolu Belediyesi tarafından Karacasu’da Büyüksu deresinin kenarında yapılacak olan 100. Yıl Cumhuriyet Parkı projesinin detayları belli oldu. Başkan yardımcısı Asuman Şentürk Tekin’in büyük önem verdiği ve titiz bir şekilde çalıştığı projenin ilk etabı 2023 yılı içerisinde tamamlanacak.

Yapılaşmadan kaçınılarak, doğayla iç içe insanların vakit geçirebileceği huzurlu bir park tasarladıklarını belirten Başkan yardımcısı Tekin, projenin 90 bin metrekarelik ilk etabının detayları paylaştı. 

250 ARAÇLIK OTOPARK OLACAK

2023 yılının ilk çeyreğinde kazma vurulacak olan 100.Yıl Cumhuriyet Parkı hakkında açıklama yapan Asuman Şentürk Tekin; “100. Yıl Cumhuriyet Parkının 1. Etap Projesi yaklaşık 90.000 m2 lik (91.143.15 m2)  alanda tasarlandı. Ben ve Etüt Proje Müdürlüğümüzdeki ekibim ön tasarım aşamasında titiz ve detaylı bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışma sonunda fonksiyonellik, estetik ve sürdürülebilirliği buluşturan bir tema çerçevesinde parkın tasarımını bitirdik. Alanda 2 ayrı giriş alanı bulunmakta, bu alanlarda ve parkın çevresinde araç ve yaya trafiğini birlikte kurguladık. Parkın doğu, batı ve güneyinde olmak üzere konumlandırılmış 250 adet araçlık otopark bulunmakta. Bu sayede yurttaşlarımızın alana sorunsuz bir şekilde gelip, keyifli ve kaliteli vakit geçirmelerini planlandık” dedi.

YAPI YOĞUNLUĞUNDAN KAÇINILDI

Doğayla iç içe huzurlu, sakin ve ilgi çekici bir park oluşturacaklarını söyleyen Tekin; “Park alanında kafe, restoran gibi hizmet alanlarının yanı sıra macera oyun alanları ve çocuk oyun alanları, meydan ve toplanma alanı, çim amfi, serbest etkinlik alanı, pasif rekreasyonel faaliyetler  için tasarlanan atölyeler, Japon bahçesi ve aktif rekreasyon olanaklarına imkan tanıyan gölet ve etkinlik çayırı kurguladık. Yapı yoğunluğunu mümkün olduğu kadar minimum da tuttuk, doğanın başkenti  Bolumuzda doğa ile iç içe huzurlu, sakin ve bir o kadar da ilgi çekici bir alan olsun istiyorum. Alandaki su yüzeyleri toplamda 10.542 m2 büyüklüğünde ve 2 ayrı temada tasarlandık. Restoran ve çevresinde yer alan doğal su yüzeyi kano ile gezintiye olanak sağlayacak. Japon bahçesi kapsamında kurguladığımız su yüzeyini izlemek için Vistalar bulunmakta. Burada da suyun serinletici etkisinin yanında rahatlatıcı ve huzur verici etkisinden de yararlanmak istedik. Yine göl kenarında yürüyüş, koşu ve fitness alanlarına yer verdik” ifadelerine yer verdi.

VATANDAŞLAR KALİTELİ VE HUZURLU VAKİT GEÇİRECEKLER

Parkta anne babaların ve çocukların kaliteli vakit geçirebileceği alanlar oluşturulduğunu söyleyen Başkan yardımcısı Asuman Şentürk Tekin; “ Parkın batısında kurguladığımız macera oyun alanı kapsamında zipline, pumpstrack ve tırmanma aktivitelerine olanak tanıyan oyun alanları ve parkın güneyinde ve güney doğusunda konumlanmış 2 ayrı çocuk oyun alanı bulunmakta. Çocuk oyun alanlarında çocukların aktif olarak doğa ile iç içe oynayabilecekleri oyuncakların bulunmasına özen gösterdik aynı zamanda ebeveynler için oturma dinlenme alanları ve çeşmeler yerleştirerek anne babaların çocukları ile kaliteli zaman geçirirken kendilerine de vakit ayırabilecekleri alanlar oluşturduk” cümlelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE SADECE 4 İLDE VAR

Parkta Türkiye’de sadece 4 ilde bulunan Japon bahçesi oluşturduklarını söyleyen Tekin; “100.Yıl Cumhuriyet Parkının en çarpıcı detaylarından biri de Japon Bahçesi. Ülkemizde sadece Kırşehir, Konya, Eskişehir ve İstanbul da olmak üzere sadece 4 adet bulunan bu bahçelerin 5. Olarak Bolumuzda yer bulmasını çok arzuladık. İl dışından da Bolumuza gelecek misafirlerin ilgiyle görmek isteyecekleri bir alan oluşturduk. Japon bahçesi tasarım kriterlerine sadık kalarak su yüzeyi ile birlikte tasarladığımız  alanda Japon gazebosu, köprü ve kayalarla Japon bahçesi teması oluşturduk ve seçilen bitkilerle birlikte, huzur, arınma ve dinginlik temalarını yansıtsın istedik” dedi.

100. YIL ADINA 100 AYRI BİTKİ

Cumhuriyetin 100’ünci yılına özel 100 farklı bitki türüne yer verileceğini söyleyen Asuman Şentürk Tekin; “Bitkisel peyzaj tasarımı yaparken proje alanının sahip olduğu ekolojik koşullar için uygun olan bitki türlerini seçtik. Yaptığımız bitkilendirme tasarımı, bakımı ve bitkilerin alanda sürdürülebilirliği açısından tamamen Bolumuza uygun olarak seçildi. Bir örnek verecek olursam alanda tasarladığımız Koku Bahçesinde, lavantalar, fesleğenler, Türk kekiği, biberiyeler ve Anadolu adaçayı gibi bitkiler ve daha fazlası yer alacak. 100. Yıl Cumhuriyet Parkımızda adına özel 100 farklı bitki türü kullanacağız” cümlelerine yer verdi.

  • 100.YIL CUMHURİYET PARKI PROJESİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU...
  • 100.YIL CUMHURİYET PARKI PROJESİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU...
  • 100.YIL CUMHURİYET PARKI PROJESİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU...
  • 100.YIL CUMHURİYET PARKI PROJESİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU...
3 yorum yapılmış
  • Vatanda
    11 Aralık 2022 • 18:56
    Millet Parkı desenize
  • AlaaddininCini
    11 Aralık 2022 • 19:19
    Proje menim özüme aittir
  • GaribanBolulu
    12 Aralık 2022 • 03:31
    CHP yönetimi İtfaiye binası dışında hangi binayı bitirmiş de burayı başlayıp 1 yılda bitirecek? Yöresel ürünler pazarı inşaatının halini kapatmak için brandalarla kapattınız ama rüzgarda uçtu be. Meydandaki işyeri inşaatı yavaş yavaş devam ediyor. Caminin teslim tarihi geçti. Deprem anıtı kaldı. Ne anlatayım daha size. Takke düştü kel göründü. Herkes kendi yoluna. Vekillik yolu için böyle boş vaatlerle dolu reklam haberlerle gündemi meşgul etmeyin.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.