VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BAŞÖRTÜ MESELESİ BÜTÜN ÜLKEYİ İLGİLENDİRİR"

10 Aralık 2022

.............................................................................

Haber: Serap VARLIK 

Hiçbir kadının temel hak ve hürriyetleri kullanması ile kamu veya özel kesimin sunduğu mal ve hizmetlerden yararlanmasının, başının açık ya da örtülü olması şartına bağlanamayacağını; evlilik birliğinin yalnızca kadın ve erkeğin evlenmesiyle oluşturulabileceğini öngören Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Anayasa değişiklik teklifimizi 336 milletvekilinin imzasıyla sunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Özlem Zengin, Meclis’te yapmış olduğu açıklamalarda Türkiye’de bu noktaya gelindiyse başörtülü kadınların mücadelesine destek veren başı açık kadınların desteği ile geldiklerini vurguladı.

"MİLYONLARCA KADIN GELECEĞİNDEN VAZGEÇTİ"

Zengin Meclis'te yaptığı açıklamada "Türkiye'de sadece başını sayısal olarak örten kadılar değil, başını örten veya örtmeyen milyonlarca aileye temas eden bir meseleden bahsediyoruz" dedi.  Başörtüsü Anaya Teklifi Meclis’te Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem, “ Yasaklar 1960’tan itibaren başladı ve hep böyle kuşaklar boyunca devam etti, Hep bir kadının başına gelenleri konuşuyoruz ama bunun yan etkileri var. Bir genç kız düşününüz Anadolu’dan bir köyden gelen çocuk düşününüz anne babasının göz bebeği, okulunu birincilikle bitirmiş. Hukukçu olmak istiyor belki ailesinin onu okutacak parası da yok. Burslar ile büyük gayretlerle büyük şehre gelip okumak isteyen hayatını değiştirmek isteyen bir genç kız düşünün. Bu yaparken aslında ailesinin de geleceğini değiştirmek isteyen genç kız. Bu yasaklarla karşılaştığı zaman sadece kendisinin hayatı darmadağın olmuyor artık köyüne dönemez hale geliyor. Hayatında vereceği her karar farklılaşıyor çalışacağı iş, evleneceği kişiden çocuklarına kadar bu tesir ediyor. Ben çokça görmüşümdür dua eden anneler, kız çocuğum olursa o da mı bu sorunlar yaşayacak diyen o kadar çok anne ile karşılaştım ki. Bütün hikâyeler böyle değil, bazı hikayeler de benim hikayem gibi mesela benim annem başörtülü değil biz çok duyarız bize yasakları uygulayanlardan çok duyduk ah ne yapalım bizim de annemiz başörtülü ve ben de onlara derdim ki, Benim de annem başörtülü değil. Başörtülü olmayan annelerde kendi kızları için bu mücadeleyi öğrendiler benim annem benim için mücadele etti” ifadelerini kullandı.

“BAŞÖRTÜ MESELESİ BU ÜLKEYİ İLGİLENDİRİR”

 Özlem Zengin, Başörtü meselesinin milyonlarca insanı ilgilendirdiğini belirterek  “Bu yasaklar başladıktan sonra ben bu mücadeleye ilk girdiğimde kendim de başörtülü bir genç kız değildim. Ben başörtülü olmadan bu mücadeleye giren insanlardanım ve biz bugün Türkiye’de bu noktaya gelmişsek başörtülü kadınların mücadelesine destek veren başı açık kadınların desteği ile geldik. Kadın, erkek, genç bizimle aynı fikirde olsun olmasın demokrasiye inanan insanların gayretiyle mücadelesiyle biz bu günlere geldik o yüzden genç kızımızın üzerinden verdiğim örnekte Türkiye’de sadece başını örten kadınların değil, başını örten örtmeyen milyonlarca aileye temas eden bir yaradan bahsediyoruz. Başörtü meselesi Bu ülkede insanlarımızın yüzde doksanı ilgilendiren bir problemdir” dedi.

1 yorum yapılmış
  • brahim
    10 Aralık 2022 • 10:51
    Hey allahım
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.