VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇİFTÇİLERİN CEBİNDE MAZOT ALACAK PARASI KALMADI

7 Eylül 2022

...........................................

HABER/ENES ÖZKAN
Bolu’da üreticiler patates hasadına başlarken artan mazot ve tarım ilacı fiyatlarının ardından patatesin fiyatının tüketiciye nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.  Patates üreticisi İlhami Ekel, bu yıl tarlalardaki patatesin geçtiğimiz yıla oranla daha verimli olduğuna dikkat çekerek,  “Artan ilaç ve gübre fiyatları karşısında bu sene patatesin fiyatı kaç lira olur bilemiyorum. Patatesin kilosu 10 lira olursa ancak çiftçi rahat bir nefes alır” dedi.

Bolu’da en çok üretimi yapılan ürünlerin başında yer alan patatesin hasadı başladı. Üreticiler tarlalarına ektikleri Bolu patatesinin hasadına başladı. Üreticiler sabah erken saatlerden itibaren tarlalarına giderek patateslerini toplamaya başladılar. Geçtiğimiz yıl fiyatı 5 ila 10 TL arasında değişen fiyatlardan satılan patatesin kilosunun bu yıl mazot ve tarım ilaçlarına gelen zamlardan sonra tüketicinin sofralarına kaç liradan yansıyacağı merak ediliyor. 

PATATESİN KİLOSU 10 LİRA OLURSA ANCAK ÇİFTÇİ RAHAT BİR NEFES ALIR

Geçtiğimiz yıla oranla bu sene çiftçilerin yüzünün güleceğini belirtenTatlar köyünde üreticilik yapan İlhami Ekel, “Tarlalardaki verim geçtiğimiz seneye göre bir hayli iyi. Bu kadar kaliteli ürün alacağımızı bizde beklemiyorduk. Ancak artan ilaç ve gübre fiyatları karşısında bu sene patatesin fiyatı kaç lira olur bilemiyorum. Patatesin kilosu 10 lira olursa ancak çiftçi rahat bir nefes alır. Yoksa ilaç ve gübre fiyatları karşısında patates ezilir gider” diye konuştu.

ÇİFTÇİLERİN MAZOT ALACAK PARASI KALMADI CEBİNDE

Artan mazot fiyatlarına da dikkat çeken Ekel, şunları söyledi:
 “Geçen sene 7-8 liradan aldığımız mazotu bu sene 25-26 liradan alıyoruz. Her şeyin fiyatı uçtu gitti. Bizim ürettiğimiz ürünler, bu zamlara oranla arttığında herkesin sesi yükseliyor. Çiftçilerin mazot alacak parası kalmadı cebinde, bırakın patatesi 10 liradan satsınlar”

1 yorum yapılmış
  • Ali
    7 Eylül 2022 • 08:57
    Rahatlar rahatlar 8 liradan aşşa patattes yok kışın 15 olur bunu alacak yiyecek olanada insaf
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.