VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN İLE VALİ KILIÇ ARASINDA BÜYÜK GERİLİM

25 Haziran 2022

............................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kurban bağışı ile ilgili olarak kentin farklı noktalarına asılan bilboardların kaldırılması talimatı veren Bolu Valisi Erkan Kılıç’a tepki göstererek, “Vali bey beni nüfus müdürü, tapu müdürü gibi valiliğe bağlı biri zannediyor galiba. Bu anaya bilmemezliktir. Sayın vali iki bin kişinin ekmeğiyle oynuyor. Benim bunu kabul edebilmem mümkün değil. Sayın vali hangi şehrin valisinin olduğunun farkında değil. Burası Köroğlu’nun torunlarının kenti. Biz kolay kolay pabuç bırakmayız” dedi.

Bolu Belediyesinin kurban bayramı öncesi kentin çeşitli noktalarındaki bilboardlara astığı kurban bağışı bilboardları Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın talimatıyla kaldırıldı. Belediye binasında düzenlediği basın toplantısında Vali Kılıç’ın aldığı kararın anayasa aykırı olduğunu vurgulayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bolu Valisi Erkan Kılıç göreve gelir gelmez ilk olarak kentte yaşayan mültecilerin ülkelerine dönmeleri yönünde çağrıda bulunduğumuz Arapça yazılı bilboardları kaldırdı. Yazılı bir tebligatta ortada yok. Polisi arıyor kaldırın diyor. Bolu’ya yeni gelmiş bir valinin halkın hislerine tercüman olanr bir belediye başkanının afişini hiç bir yazılı gerekçe olmaksızın, yazılı bir talimat olmamasına rağmen kaldırmaya ne hakkı var. Vali bey beni nüfus müdürü, tapu müdürü gibi valiliğe bağlı biri zannediyor galiba. Bu anaya bilmemezliktir. Ben sayın valimize şunu söylemek istiyorum. Bolu Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kurumudur, başındaki başkan halk tarafından seçilir. Valiler ise atanır. Biz devleti temsil eden valilere hep saygı gösterdik. Ancak devletin valisi de beni kendi memuru gibi göremez. Böyle bir hakkı da böyle bir haddi de yok. Açsın anayasayı okusun.” diye konuştu.

BELEDİYENİN YAPTIRDIĞI CAMİYE VALİDEN YARDIM ENGELİ

Başkan Özcan, Bolu Belediyesinin yaptırdığı cami için vatandaşlardan toplanan yardımlar için istenen ek sürenin de Vali Kılıç tarafından reddedildiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Biz cami yaptırıyoruz. Cami yaptırırken kendi imkanlarımızla yaptırabiliriz dedik. Dernek müdürlüğü aracılığıyla hesap numarası açtırdık ve bir yıl süreyle izin aldık. Cami henüz  tamamlanmadı ve biz bu sürenin uzatılmasını istedik. Ortada makul geçerli bir neden yokken Bolu Belediyesinin yaptığı yardım süresinin uzatılmasını valilik kabul etmedi. Soruyorum sayın valiye. Bizim bu camiyi yaptıracak gücümüz var. Biz sadece vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda daha çok vatandaşımızın bu sevaba ortak olmasını istedik. Siz, vatandaşın sevaba ortak olmasından neden rahatsız oldunuz. Bolu Belediyesinin cami yapmasından mı rahatsız oldunuz. Tarikat yapınca süre sınırı bile koymuyorsun.”

VALİ İKİ BİN KİŞİNİN EKMEĞİYLE OYNUYOR

Bolu Belediyesinin 13 yıldır kurban bağışı topladığını hatırlatan Başkan Özcan, Vali Kılıç’ın bağış toplanmasını engellemesine de sert sözlerle tepki göstererek, “Bardağı taşıran son damla dün gece gerçekleşti. Bolu Belediyesi 13 yıldır kurban bayramı öncesi kurban bağışlarını kabul ediyor. Hatta bu konuda alınmış bir meclis kararı var. Bizde üç yıldır bunu yapıyoruz. Her gün iki bin vatandaşımıza bunlarla aşevinde yemek veriyoruz. Ramazan ayını da katarsak yılda bir milyon vatandaşımıza yemek veriyoruz. Vali beyin sözlü talimatıyla bizim afişlerimiz kaldırılacak. Biz bilboardlarda kurban bağışlarını bekliyoruz diyoruz. Yasa çok açık. Belediye kurban bağışı toplayamaz diye bir şey yok. Yasanın açıkca yasaklamadığı bir şeyi sen vali olarak keyfi olarak nasıl yasaklarsın. Polis memuru arkadaşlar bu emri uygulamışlar. Sayın vali niye yazılı olarak bize bildirmiyor. 13 yıldır belediyenin kurban bağışı toplama uygulamasına vali hangi gerekçeyle engel oluyor. Türkiye’de bir çok cemaat ve tarikat kurban bağışı topluyor. Üstelik vatandaşlar o bağışların nereye gittiğini bilmiyor. Sayın vali iki bin kişinin ekmeğiyle oynuyor. Benim bunu kabul edebilmem mümkün değil. Sayın vali hangi şehrin valisinin olduğunun farkında değil. Burası Köroğlu’nun torunlarının kenti. Biz kolay kolay pabuç bırakmayız. Cemaatlere, tarikatlara karışabiliyor musun da Bolu Belediyesine karışıyorsun. “ şeklinde konuştu.

 

 

 

9 yorum yapılmış
  • GURBAN
    25 Haziran 2022 • 12:14
    BAĞIŞ DUYURULARI TELEVİZYONDA BİLE VAR OTOBANDA BİLE GÖRDÜM YASSAKLANMASINA ŞAŞIRDIM VALLAHİ ALLAHALLAH CAMİ YARDIMI TOPLAYAN DERSEN BOLU BAZARI GÜNÜ CAMİ YARDIMI TOPLAYAN KİŞİLER VAR İSTEYEN VERİR İSTEMEYEN VERMEZ KİMSE KİMSEYİ ZORLAMIYORKİ
  • Hakan
    25 Haziran 2022 • 12:42
    Valinin tek başına aldığı Bi karar değil bence.. Oy alamadı bolu da seçimi kazanamadı diye Ak partinin verdiği Bi karar Başkan herhangi Bi karar alsa ak partililer karşı çıkıyor, bolulu vatandaşlar mağdur olacak diyorlardı. Eee neredeler şimdi. O projeyi ilk alladdin Yılmaz getirmişti, şimdi ne değişti peki. Neden dar gelirli insanları mağdur ediyorsunuz. Bu insanlara neden sizden olmadılar diye ceza kesiliyor mağdur ediliyor Oy alanda oy almasanda bu millete hizmet
  • koroglu
    25 Haziran 2022 • 14:25
    Bir yiğit, 'benim' diyende Kaynayıp da coşmamalı İşin icrasın bilmeyen Hiç haddinden aşmamalı
  • Mustafa
    26 Haziran 2022 • 06:19
    Alaattin yılmazın Eseri bu hayır çarşısı.. Mezbelelik yerleri topluma kazandırdı şimdide Tanju Başkan devamm Ediyor Belediye ve. Valilik tartışması Bolunun gelişmesine engel.. O nedenle atanmış lar kendi işine. Seçilmişler kendi işine Baksınlar
  • Reyfat
    25 Haziran 2022 • 17:38
    İyi oluyor sana
  • ukriye
    26 Haziran 2022 • 09:54
    Valiyi Bolu hakkına ve halk tarafından seçilmiş bir belediye başkanına saygıya davet ediyorum
  • Mustafa
    26 Haziran 2022 • 13:43
    Camı yardım toplama faaliyetinin sonuç raporunu neden vermediniz ki? Burada kusur sizde ve 2.defa izin verilmemesi en doğru karar.
  • Adalet
    27 Haziran 2022 • 06:26
    Belediye başkanı boluya hizmet ediyormu oňa bakın göreve geldiğinden beri işi rekl show milletin kafasını karıştırma başkan evine gelen misafire nasıl davraniyor hem gelir gelmez ben hancı siz yolcumu diyor her liyakatli deneyimli disiplinli atanarak gelene mutlaka bir şey buluyorsunuz sanki kendinizi bulunmaz Hint kumaşı zannetmiyorsunuz bir de 1 2 yıla kadar gideceksiniz diyor sunuz bir zamanlar deniz feneri vardı neden kapandı belediyenin işi hizmet yardım değil 2 yıl
  • Mustafa
    27 Haziran 2022 • 13:33
    Bu süreçte ilgimi çeken bir şeyde ne oldu biliyor musunuz? Her hafta camilerde para toplanıyor diye kızanlar, şimdi camiye para toplanmasını engelledi diye Vali Beyi eleştiriyorlar. İnsanlar ne kadar iki yüzlü değil mi?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.