VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BU SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ ZOR DEĞİL"

26 Nisan 2022

....................................................................................................

BAİBÜ Öğrenci konseyi Özel Halk Otobüsü ile ilgili sıkıntıları dile getirerek ulaşıma yapılan zammın diğer illere göre daha fazla olduğunu ve otobüs sefer sayılarının artırılması gerektiğini belirtti. Aktivite merkezinde bir araya gelen BAİBÜ Öğrenci konseyi adına açıklamada bulunan BAİBÜ Öğrenci konseyi başkanı Alperen Akgül, “Sorunların çözümü için Üniversitemiz Rektörlüğü, Bolu Belediyesi, Özel Halk Otobüsleri Yönetimi arasında iletişim kurulmasını, görüş alışverişinin daha sık aralıklarla yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi aktivite merkezi önünde toplanan BAİBÜ Öğrenci konseyi Özel Halk Otobüsü ile ilgili sıkıntıları hakkında açıklama yaparak otobüs zamlarına tepki gösterdi. Özel Halk Otobüsü ile ilgili sıkıntılarını ve taleplerini açıklayan BAİBÜ Öğrenci konseyi adına açıklamada bulunan BAİBÜ Öğrenci konseyi başkanı Alperen Akgül, “Bu sorunların çözülmesinin zor olmadığını düşünüyoruz” dedi. 

“BU SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİN ZOR OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”
BAİBÜ Öğrenci konseyi adına açıklamada bulunan BAİBÜ Öğrenci konseyi başkanı Alperen Akgül açıklamasında, “Pandemi sürecinde Türkiye genelinde 2020 yılı Mart ayında alınan önlemlerin 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi başında esnetilmesi sonucunda yüz yüze eğitime geçildi. Kısıtlamaların fazla olduğu dönemde çok sevdiğimiz, her gün gördüğümüz kampüsümüzden, sınıflarımızdan, üniversitemizden uzak kaldık. Bu gelişmelerin yanında Covid-19’un yaşanan toplumsal sorunlara farklı bir bakış açısı kazandırdığını hep beraber yaşadık. 2021-2022 Güz Döneminden itibaren ayrı kaldığımız Üniversitemize kavuşmanın sevincini yaşarken, toplu ulaşımda yaşamaya başladığımız sorunlarla karşı karşıyaydık.

 Gölköy kampüsüne giden minibüslerin Covid-19’a rağmen fazla yolcu alması, ana duraklarda minibüslerin dolmadan kalkmaması, bu nedenle ara duraklardan minibüslere binilememesi, güzergah üzerinde bulunan yurtlarda kalan öğrenci arkadaşlarımızın bekleme sürelerinin uzaması, minibüslerin havalandırmalarının yetersiz olması, akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışa rağmen diğer illerde benzer mesafeden alınan ücretin daha düşük olması, Bolu’da minibüs biniş ücretinin yüksek olması, mesai saatleri içinde Tıp Fakültesi ya da Diş Hekimliği Fakültesine giden yolcu sayısının fazla olması nedeniyle sefer sayılarının artırılması gerektiği, yaşanan sorunlarda bazı şoförlerin kaba davranışları biz öğrencilerin ulaşım alanında karşı karşıya olduğu, çözülmesini talep ettiği temel sorunlarımızdandır. Bu sorunların çözülmesinin zor olmadığını düşünüyoruz. Şoförlere sorun yaşanan alanlarda hizmet içi eğitim verilmesini, sorunların çözümü için Üniversitemiz Rektörlüğü, Bolu Belediyesi, Özel Halk Otobüsleri Yönetimi arasında iletişim kurulmasını, görüş alış-verişinin daha sık aralıklarla yapılmasını talep ediyoruz”

2 yorum yapılmış
  • Vatanda
    26 Nisan 2022 • 10:44
    Ee sen hükümeti eleştirdiniz mi? Zamlardan dolayı. Sen hükümeti kredi/burs konusunda eleştirdin mı? Yemek 35 40 liraymış yemekhane de ye abi bende öğrenciyim bende yemekhane de yiyorum. Eğer ki bu durum sıkıntıysa okumayın. Ülkenin zaten fazla mezun sorunu var bir de siz aynı duruma düşmeyin. Çok zor geliyorsa bırakın abi parası olup okumak isteyen çok öğrenci var
  • erefAksu
    30 Nisan 2022 • 02:46
    yahu ankara istanbul daki öğrenciler sesini çıkarmıyor size neoluyor ??Ses çıkaracaksan ülken için çıkaracaksın öyle parti çıkarları için değil öğrenci.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.