VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KABUS GİBİ OLAY

2 Nisan 2022

.........................................................................................................

HABER / MUTLU YUCA

Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli çıkışında karların erimesiyle birlikte ormanlık alanda yaşanan heyelanın ardından toprak ve kaya parçaları yola kaydı. Ankara yönündeki yolun üç şeridi toprakla kaplanırken otoyolun her iki yönü de ulaşıma kapatıldı.

Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli mevkiinde saat 19.50’de karların erimesiyle birlikte yumuşayan toprak heyelana neden oldu. Tünelin hemen üzerinde bulunan ormanlık alandaki toprak ve kaya parçaları otoyola indi. Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönünün tek şeridi Ankara istikametinin üç şeridi ise tamamen toprakla kaplandı. Heyelanın ardından otoyolun Ankara ve İstanbul yönü ulaşıma kapatıldı. İstanbul yönünden gelen araçlar Kaynaşlı, Ankara yönünden gelen araçlar ise Abant gişelerinden D-100 karayoluna yönlendiriliyor.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, heyelanın ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Ümit, Bolu Dağı Tünel Kontrol Merkezi yetkililerinden bilgi aldı. Karayolları ekipleri İstanbul yönünde yola inen toprak ve kaya parçalarını kaldırmak için çalışma başlattı. Karayolları ekipleri günün ağarmasının ardından bölgede detaylı inceleme yaparak yeni bir heyelan tehlikesi olup olmayacağını inceleyecek. Herhangi bir tehlikesinin olmadığının tespit edilmesi halinde Ankara istikametindeki topraklarında kaldırma çalışmaları başlatılacak.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, tehlikenin bir kaç gün daha sürmesinin beklendiğini belirterek, “Saat 19.50 civarında tünelin Düzce'den Ankara istikametine girişinde bir heyelan meydana geldi. En önemli tesellimiz heyelanın altında herhangi bir araç yada canlı kalmadı. O bakımdan teselli buluyoruz. Yolu hem geliş hem de gidiş istikametinde kapatmak zorunda kaldık. Çünkü arkadan ne gelecek bilmiyoruz. Gece halinde dağdan ne inecek, heyelan tehlikesi var mı yok mu bilmiyoruz. Şimdilik kapatıldı. Teknik elemanlar çalışmalara başladı. Bir taraftan heyelanın atıkları yoldan temizlenmeye başladı. Ama neticede burası temizlense de teknik elemanlar, mühendisler tarafından konu incelenip izin verilinceye kadar yolu kapalı tutmak mecburiyetindeyiz. Yol şuan D100 Karayolu'ndan Abant kavşağından çalışıyor. Ulaşım açısından bir problemimiz yok. Karlar eriyinceye kadar heyelan tehlikesi var ve başka yerlerde de heyelanlar gerçekleşti. Bu sene hem iyi bir kış geçirdik. Aynı zamanda son günlerde hava bir anda iyileşmeye başladı. Isı yükselmeye başladı. Bunun getirdiği bir takım sıkıntılar bekleniyor. Buna göre tedbirli olmamız gerekiyor. Dün lodos vardı. Lodosun çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Yarın da rüzgarlı olacağı söyleniyor. Bundan sonra da mevcut karlar eriyinceye kadar sıkıntılara karşı tedbirli olmak lazım. Aynı zamanda sadece burası değil başka yerlerde de heyelanlarımız var. heyelanlara karşı bir taraftan karayolları harekete geçiyor ama tehlike birkaç gün daha devam edecek. Hep birlikte tedbirli olalım" diye konuştu.

  • KABUS GİBİ OLAY
  • KABUS GİBİ OLAY
  • KABUS GİBİ OLAY
  • KABUS GİBİ OLAY
  • KABUS GİBİ OLAY
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.