VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA ÜCRETSİZ DAĞITILAN FİDANLARA YOĞUN İLGİ

1 Nisan 2022

.....................................................

Bolu’da Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle vatandaşlara 2 bin 22 tane ücretsiz fidan dağtılırken Gölköy mesire alanında protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından fidanlar dikildi.

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Kent Meydanında düzenlenen programa Bolu Valisi Ahmet Ümit, Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, İl Emniyet Müdürü Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Alay Komutanı J.Kd.Alb. Haluk Saygılı, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Vali Ümit ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından vatandaşlara 2 bin  22 tane ücretsiz fidan dağıtıldı.

Gölköy mesire alanında düzenlenen fidan dikme töreninde konuşan Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Türkiye’nin orman varlığını artıran nadir ülkeler arasında yer aldığını belirterek, “1970'li yıllarda ülkemiz ormanlık alanlarının yüzce 26 iken günümüzde ormanlık alanların yüzde 29,4’e yükseldiğini, aynı zamanda orman servetinin ise 1 milyar metreküpten günümüzde 1 milyar 700 milyon metreküpe yükseldi” dedi.

Törende, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Bolu ili merkezindeki ilk, orta ve lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Törende gençler müzik eşliğinde halk oyunları oynadı, ardından fidan dikim etkinliğine geçildi. Özellikle öğrencilerin fidan dikerken mutlulukları yüzlerinden okundu. Sahaya Türk Fındığı, ıhlamur, ağaç hatmi ve kırmızı yapraklı akçaağaç türlerinden bin adet fidan dikildi.

1 yorum yapılmış
  • Dramali
    2 Nisan 2022 • 05:08
    Yanan orman sahalari yarim asirda anca gelisiyor,kesilen agaclarin yerine en az on agac diken varmi yok,abartmissin mudur beyyy.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.