VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE İFTARDA SICAK YEMEK

1 Nisan 2022

..............................................

HABER / SERAP VARLIK- GÜLCE ÖĞÜLENER

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz, Ramazan ayı boyunca vatandaşlara iftar çadırınca sıcak yemek vereceklerini açıklayarak, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine sıcak yemek dağıtımına da devam edeceklerini açıkladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göreve geldiği günden bu zamana kadar sosyal belediyecilik alanında yapılan başarılı çalışmalar göz dolduruyor. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz, Ramazan ayında yapılacak çalışmalar ilgili Özgurbolu’nun sorularını yanıtladı. Kentte yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak dağıtımına devam ettiklerini belirten Beykoz, “Cuma günü itibariyle 444 26 58 çağrı merkezi numarasını vatandaşlarımız aradıklarında koli yardımında bulunacağız. Evinden çıkamayan yaşlı, engelli olup ihtiyacı olan insanların da ellerine gönüllerine dokunmayı düşünüyoruz. Burada vatandaşın yapacağı tek şey bizi telefonla aramak bilgilendirmek. Halkla ilişkiler müdürlüğü olarak telefonla vatandaşımız bağlandığında onları hemen bilgisayar sisteminde kayıt oluşturacağız o kayıtları aldıktan sonra kültür sosyal işleri müdürlüğümüze yönlendireceğiz. Ekipler oluşturduk o ekiplerde koli dağıtımı yapacaklar. Ramazan ayında kuracağımız iftar çadırından  garibanlar, yoksullar ve yemek yemeği isteyen herkes gelip orada yemeğini yiyebilecek.” diye konuştu.

VATANDAŞLARIN ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARINI ÖDÜYORUZ

Beykoz, ihtiyaç sahibi vatandaşların elektrik ve doğalgaz faturalarını da ödediklerini hatırlatarak açıklamalarına şöyle devam etti:

“Sosyal belediyecilik adına vatandaşlarımızın elektrik ve doğalgaz faturalarını ödüyoruz. 6 ay doğalgaz, 12 ayda elektrik faturalarını ödüyoruz. Bununla ilgili olarak iki tane kurul oluşturduk. O kurullar inceledikten sonra ilk etapta vatandaşlarımız, yoksul vatandaşlarımız buraya gelip bir form dolduruyorlar. O form ile beraber İçişleri Bakanlığının yayınlamış olduğu bir sayfa bulunmakta. Kişilerin üzerindeki mal varlıkları da belli oluyor. Oradan inceleniyor sonra değerlendirme kurulu olarak biz onları da değerlendirdikten sonra şu an binlerce vatandaşımızın elektrik ve doğalgaz faturasını ödemeye başladık. Onun içinde çok mutluyum. Kendi adıma da vatandaşlarımız adına da söylüyorum. Geri dönüşlerimiz çok güzel. Buradan herkes dua ederek gidiyor. Bu da sosyal belediyecilik anlayışını gösteriyor”

EVDE BAKIMA MUHTAÇ HASTALARINI İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ

Evlerinde yalnız yaşayan, maddi durumu iyi olmayan vatandaşların evlerinin belediye ekipleri tarafından temizlendiğini ifade eden Beykoz, “Ama tabi ki bu ev temizliğinde maddi kriterler çok önemli. Fakat engelli vatandaşımız olur ya da yatağa düşmüş vatandaşlarımızın herhangi bir maddi  gelir gözetmeksizin örneğin çok zengin olabilir bir insan ama yatalak annesini, babasını , kardeşini, çocuğunu yıkamayı bilemeyebilir. Ya da kaldırıp vücut temizliğini yapmasını bilemeyebilir. Biz bu konuda da bütün vatandaşlarımıza maddi gelir önemsemeksizin her türlü desteği veriyoruz. Saç traşları, sakal traşlarını, genital temizliklerini, tırnaklarını kesiyoruz, vücut yıkamalarını yapıyoruz. Yıkayamıyorsak eğer siliyoruz. Bize müracaat ettiklerinde her türlü gönüllerine dokunmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

3 yorum yapılmış
  • fatmaetinkaya
    1 Nisan 2022 • 05:04
    başarılarınız daim olsun leyle hanım
  • SinanKoolu
    1 Nisan 2022 • 06:54
    Ülkemizin yaşamakta olduğu şu ekonomik şartlarda ilimiz kurum ve yöneticilerinin ihtiyaç sahiplerine destek olması çok güzel. Bir vatandaş olarak emek veren herkese teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
  • Ticaretli
    1 Nisan 2022 • 11:41
    Tebrikler. Sn. Beykoz. Allah razı olsun. Hayırlı çalışmalar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.