VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KARADERE SULARI KENTE VERİLMEYE BAŞLANDI

4 Mart 2022

.................................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Karadere sularının Ekim ayı itibariyle Bolu’ya verilmeye başlandığını söyleyerek, “Şu anda şehre 430 litre/saniye su veriyoruz. Ama bunun ancak 100 litre/ saniyesi Karadere’den geliyor. Belki 3 ay kadar Karadere suları bize tek başına yetebilir.” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Salıbeyler Mahallesi’ndeki Bolu Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Burada görevlilerden çalışmalar hakkında bilgiler alan ve tesisleri gezen Özcan, Karadere suları hakkında açıklamalarda bulundu. Bolu halkının merakla beklediği Karadere sularının Ekim ayı sonu itibariyle şehre verilmeye başlandığını belirten Başkan Özcan, “Uzun süredir sorulan bir sor var, Karadere suları ne zaman şehre verilecek? Karadere suları aslında Ekim sonundan itibaren Bolu’ya veriliyor. Şehre şu anda 430 litre/saniye su veriyoruz. Ama bunun ancak 100 litre/ saniyesi Karadere’den geliyor. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında bunun artmasını bekliyoruz. Belki 3 ay kadar Karadere suları bize tek başına yetebilir. Şu anda gölden ve Karadere’den gelen sular tesisimizde arıtılarak Ekim ayından beri şehrimize veriliyor.” diye konuştu.

“ARITMA TESİSİ İLE İLGİLİ KAPASİTE ÇALIŞMASINA GİDECEĞİZ”

İncelemelerde bulunduğu mevcut İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili de değerlendirme yapan Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Burayla ilgili kapasite çalışmasına gideceğiz. Arkadaşlarımızın geçmişte bir çalışması var. 650 litre/saniye yani 250 bin nüfusa yetecek kadar şuanda bu tesis bize yeterli. Ancak dediğim gibi Karadere suları bizim hesaplarımıza göre yılda tek başına sadece 3 aya yetecek kadar Bolu’nun suyunu karşılayabilecek durumda. Biz, yeni kaynaklar bulamadığımız takdirde veya Çele Barajı yapılmadığı sürece her zaman Gölköy suyuna muhtaç kalmaya devam edeceğiz.” 

2 yorum yapılmış
  • Yuksel14
    4 Mart 2022 • 15:50
    ne dekmek yani her evden akmıyormu..neden 3 ay yetecek..heralde randuman tutmayacak...boş masraf yapılmış..
  • ppolat
    6 Mart 2022 • 02:39
    Bu sevap sana ve 7 sulalene yeter baskanim.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.