VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VERGİLERİN EKSİKSİZ ÖDENMESİ VATAN BORCUDUR

21 Şubat 2022

.............................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit, gelirlerin toplanmasında en büyük paylardan birinin ödenen vergiler olduğunu belirterek, “Her vatandaşımızın mali gücüne ve gelirine göre vergi vermesi, vergilerini zamanında eksiksiz ödemesi çok önemli bir vatan borcudur. “ dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, 21-27 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Vergilerin ödenmesinin vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatan Vali Ümit, “Kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve kamusal ihtiyaçların gerektiği gibi karşılanması ancak güçlü bir ekonomi ile mümkündür. Devletimizin; savunma sanayi başta olmak üzere eğitim, sağlık, ulaşım, güvenlik vb birçok alandaki hizmetleri, yatırımları ve destekleri mali imkanlar ölçüsünde adaletli ve dengeli bir dağılım ile yapılmaktadır.  Gelirlerin toplanmasında en büyük paylardan biri de ödediğimiz vergilerdir. Bu bakımdan her vatandaşımızın mali gücüne ve gelirine göre vergi vermesi, vergilerini zamanında eksiksiz ödemesi çok önemli bir vatan borcudur. “ ifadelerini kullandı.

Vergi vurgusu yapan Vali Ümit, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin çok daha iyi yerlere gelmesi, gelişmesi ve kalkınması için vatandaşlar olarak vergi ödeme sorumluluğumuzu gelecek nesillerimize olan vefa borcumuz olarak görmeliyiz.  Bu duygu ve düşüncelerimle; vergilerini gönüllü olarak zamanında ödeyen tüm mükelleflerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyor, yasal düzenlemeler çerçevesinde vergilerin toplanması için özveri ile çalışan Defterdarlık personelimizin “Vergi Haftası”nı kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”

5 yorum yapılmış
  • Ali
    21 Şubat 2022 • 09:44
    Vergiyi eksiksiz ödemek vatan borcudur tabikidr keşke vergisini eksiksiz ödeyene ticari faaliyetini gerektirdiği gibi yerine getiren esnafa da devletimiz bi katkı sağlasa faizsiz para gibi
  • Dramali
    21 Şubat 2022 • 09:49
    Vergi levhalarinda matrahsiz yazipta bmv lere audi lere mercedeslere binen zatlara soz yok ,
  • Memocan
    21 Şubat 2022 • 13:02
    Sn Vali bey doğru söylüyor vergilendirilmis kazanc kutsaldir herkes geliri oraninda mukellefiyet sorumluluğunu yerine getirmeli Peki silinen 300/400 milyonluk vergiler ne Olacak?
  • Batandas
    22 Şubat 2022 • 14:56
    İyi güzelde ödeyene değil ödemeyene af çıkartılıyor ödül veriliyor bu işte bi terslik yok mu
  • Vatansever
    23 Şubat 2022 • 01:35
    Verginin geri dönüşü vatandaşa yol su ve elektriktir sayın Valim. Günümüzde ise ödediğimiz vergiler bize paralı yol ve köprü olarak geri dönüyor.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.