VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAİBÜ’LÜ BİLİM İNSANI ANTARTİKA’YA AYAK BASTI

10 Şubat 2022

.............................................

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Biyoloji Bölümü, Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu’nun da aralarında bulunduğu Türk bilim insanları 6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında beyaz kıtaya ayak bastı. Ekip bir ay boyunca bölgede araştırma çalışmaları yürütecek.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen 6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ne katılan ekip, Güney yarım kürede yerleşimin olduğu en son nokta konumundaki Puerto Williams'ta 7 günlük karantina süreci sonrası yaklaşık 2 saat süren bir uçak yolculuğuyla Antarktika'nın King George Adası'na geldi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Biyoloji Bölümü, Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu’nun da aralarında bulunduğu araştırmacılardan oluşan ekip, King George Adası açıklarında bulunan ve 30 gün boyunca çalışmalarını gerçekleştirecekleri  araştırma gemisine botlar ile geçiş yaptı. Proje kapsamında, dünyanın en önemli soğuk habitatlarından Antarktika'ya yapılacak TAE-6 bilimsel seferi kapsamında, sefer rotası üzerinden ve Horseshoe Adası'ndaki Türk Bilim Üssü çevresindeki göl, akarsu ve deniz gibi sucul alanlarda yaşayan omurgasız hayvanlar belirlenerek analizlerinin yapılması hedefleniyor.

Bilim seferine katılan Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu "Merak ve sabırla beklediğimiz bir dönem sonunda King George Adası açıklarında Betanzos araştırma gemisindeyiz. Gemiye tecrübeli iki kişinin kullandığı botlar ile geçerken, sahilde doğal ortamda penguenleri görmek bize nerede olduğumuzu anımsattı. Daha ilk günden beri gemi mürettebatının sıcak ve yakın ilgilisi ile karşılaştık" dedi.

2 yorum yapılmış
  • levent
    10 Şubat 2022 • 04:07
    Devletimiz bilimsel çalışmalar öncülüğünde o bölgede bizde varız diyor. Dünyanın tamamına yetecek enerji kaynaklarının bulunduğu bölgelede her güçlü ülke gibi bilim insanlarını oraya konuçlandıryor. İlerleyen çeyrek yüzyılda bu bölgelerin önemi dahada artacak...
  • VATANDA
    10 Şubat 2022 • 10:17
    AMAN HOCAM ORALARDA ÜŞÜTMEYESİN...AYILARA DİKKAT EDİN AMAN..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.