VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAİBÜ ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK BAŞARI

8 Şubat 2022

................................................

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde yürütülen ‘Ayvaz’ isimli elektromobil projesinin takım kaptanı Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Serhat Ekinci, “iki sezonluk çalışmalarımızın ardından 110 ekip arasından seçilen 24 takımın içerisinde yer aldık ve genel sıralamada verimlilik, teknik ve görsel tasarım, proje tanıtımı ve sponsorluk gibi kulvarlarda 13’üncü olduk” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde yıllardır yürütülen ‘Ayvaz’ isimli elektromobil projesi başarıyla dikkat çekiyor. Takım kaptanı Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Serhat Ekinci ve takım üyesi İrem Aliye Akman, Bolu Valisi Ahmet Ümit’i makamında ziyaret ederek elektromobil araç ve yürütülen çalışmaları anlattılar. Proje sürecinde başarıyla ilerlediklerini vurgulayan Ekinci, “Süreç boyunca edindiğimiz deneyimler doğrultusunda hedeflerimizi belirleyerek iki sezonluk çalışmalarımızın ardından 110 ekip arasından seçilen 24 takımın içerisinde yer aldık ve genel sıralamada verimlilik, teknik ve görsel tasarım, proje tanıtımı ve sponsorluk gibi kulvarlarda 13’üncü olduk. TÜBİTAK başta olmak üzere çeşitli platformların dikkatini çeken bir kulvarda yarışır hale geldik. Bu süreçte büyük üniversitelerin takımlarının yaptığı çok basit hataları gördük, deneyimlendik. Daha iyisini yapabileceğimizi biliyoruz.” diye konuştu.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yerli araba üretimi konusunda Türkiye’nin engellemelerle karşılaştığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Yakın tarihimizde yaşanan yerli araba üretmek konusunda ülkemizin ne gibi zorluklarla ve engellemelerle karşılaştığını biliyorsunuz. Bugün gelinen noktada teknolojinin her alanında milli ve yerli atılımlar gerçekleştirip gençlerimizle birlikte yol yürüyerek tüm olumsuzlukları bertaraf edebiliyoruz. Sizler gibi değerli gençlerimizin de inancımızdan, tarihimizden, kültürümüzden güç alarak hayata geçirdiği ve hayalini kurduğu her proje dünya üzerindeki rekabet ortamında güçlü olmak ve teknolojik bağımsızlığımızı sağlamak adına çok büyük bir amaca hizmet etmektedir. “

2 yorum yapılmış
  • Kevserkara
    9 Şubat 2022 • 00:05
    Gençlerimizde böyle bir çaba öyle bir başarı olması çok güzel emek veren gençlerimizi tebrik ediyorum yalnız bu emek sırasında gençlerimize masraflarını karşılamaları bir miktar destek vermelerini bekliyorum.
  • evreci
    9 Şubat 2022 • 03:22
    gençleri başarılarından dolayı içtenlikle kutlarım tebrikler
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.