VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O DERNEK ÖZCAN’IN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

25 Kasım 2021

.....................................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında kentte yaşayan Suriyelilere yardım yapmayacağına ilişkin açıklamalarının ardından dava açan Uluslararası Mülteci Hakları Derneği bu kez de belediye meclisinde sığınmacıların su ve nikah ücretlerine yapılacak zamların onaylandığı karar ile ilgili dava açtı.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği,  kentte yaşayan Suriyelilere yardım yapmayacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında 17 Eylül 2019 tarihinde Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular. Savcılık tarafından yapılan soruşturma neticesinde 25 Haziran 2021 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. Dernek tarafından yapılan itirazda Sulh Ceza Hakimliği’nce reddedildi. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, bu kez de sığınmacıların su ücretlerinin dolar tarifesi üzerinden tahsil edilmesi ve nikah ücretlerinin de 100 bin TL olmasını içeren belediye meclis kararı hakkında dava açtılar.

Dernekten yapılan açıklamada Bolu Belediye Meclisi tarafından alınan kararın iptal edilmesi için dava açıldığını ifade edilerek şöyle denildi:

“Tanju Özcan, yaptığı açıklamalarla tartışma konusu olmaya devam ederken Bolu Belediye Meclisi’nde şehirdeki yabancı uyruklara ilişkin su fiyatlarının dolar kuru üzerinden tahsil edilmesini ve yabancı uyrukluların taraf olduğu nikah ücretlerinin 100 bin TL olmasını içeren maddelerin de bulunduğu karar oylamaya sunulmuş ve bu karar oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Bolu’da yerleşik bulunan ve söz konusu karar nedeniyle mağduriyet yaşayan başvurucularımızın da müracaatı üzerine derneğimizce Bolu Belediyesi tarafından alınan bu hukuka aykırı kararın iptal edilmesi amacıyla yargı yoluna başvurma kararı almıştır. Bu vesile ile başta Bolu Belediyesi tarafından alınan hukuka aykırı kararın iptal edilmesi olmak üzere tüzüğümüzde belirtilen hedef kitlemize yönelik ayrımcılığın ve nefret söyleminin ve bu fiillerin idari ve yargısal yollarla denetlenerek faillerine gerekli yaptırımların uygulanmasına yönelik her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğimizi ve bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz”

 

7 yorum yapılmış
  • Vatanda
    25 Kasım 2021 • 01:15
    Bir engelli ve emekli vatandaş olarak belediye başkanına bir sorum var neden bankanın para çekme atm bolu merkezinden niye kaldırdınız para çekemiyoruz sadece valiliğin arka bölüm de var yakın zaman bu konu dile alırsanız bir engelli vatandaş olarak iyi olacağını sanırım
  • Mahmutcebir
    25 Kasım 2021 • 01:48
    Başkanım davanda haklısın çok yerinde bir karar olmuş sakın vazgeçme arkandayız
  • bolulu
    25 Kasım 2021 • 04:57
    adamın dibisin başkanım herzaman yanındayız
  • Bolulu
    25 Kasım 2021 • 13:13
    Sonuna kadar arkandayız başkanım çok yardımcı olmak isteyen varsa alsın evine beslesin
  • YlmazYcel
    25 Kasım 2021 • 23:37
    Başkan işini bilir. Akıla ihtiyacı yoktur.
  • ErsanTrk
    26 Kasım 2021 • 00:05
    Ülkemde Mülteci İstemiyorum
  • Bolu
    28 Kasım 2021 • 10:45
    Başkan işini yap boş işlerle uğraşıyorsun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.