VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TARTIŞMALI KARAR MECLİS'TEN GEÇTİ

22 Kasım 2021

............................................

Bolu Belediye Meclisi tarafından yabancılardan su ücretlerinin Dolar kuru üzerinden alınması ve yabancı uyrukluların nikah ücretlerinin 100 bin TL olmasıyla ilgili karar oy çokluğuyla kabul edildi.

Bolu Belediye Meclisi Kasım ayı 2'ci oturumu Bolu Belediye Meclisi salonunda gerçekleştirildi. 2022 yılı Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının oylandığı toplantıda, kentteki yabancı uyruklulara yönelik su fiyatlarının dolar kuru üzerinden tahsil edilmesi ve yabancıların nikah ücretlerinin ise 100 bin TL olmasını içeren maddelerin de bulunduğu fiyatlandırmalar oylamaya sunuldu. Oylamada AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri red oyu verirken, 2 CHP'li meclis üyesi çekimser oy verdi. Diğer CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri ise karara kabul oyu verdi. Karar mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

NİKAH ÜCRETİ OLARAK 100 BİN TL İSTENECEK

Kabul edilen karara göre kentte yaşayan ve mekanik sayaç kullanan Türk vatandaşlarından su ücretinin metreküpüne 2,5 TL tahsil edilecekken, yabancılardan ise tahsilat 2,5 dolar olarak yapılacak. Ayrıca dijital sayaç kullanan Türk vatandaşı suyun metreküpü için 4,5 TL ödeyecekken, yabancılar ise 4,5 dolarlık ücret ödeyecek. Bunun yanı sıra yabancıların, Bolu Belediyesine nikah için başvurması halinde ise nikah ücreti olarak 100 bin TL istenecek.

“YAPILACAK GEREKLİ BİR ŞEY VARSA YAPACAĞIZ”

AK Parti Grup Başkanı Uğur Akbay, "Gelir tarife cetvelinde nikah ücretleri sadece yabancı yabancı ile evlenirse 100 bin TL gibi bir rakam bizim red oylarımıza karşı, karşı grubun oylarıyla meclisten oy çokluğuyla geçti. Yani yabancılar, Bolu Belediye Meclisinde nikahlarını kıydırırlarsa artık 100 bin TL verip evlenebilecek. Su ücretlerinde ise yabancıların su ücretleri dolarla 11 kat olarak belirlendi. Yine oy çokluğuyla bu karar alındı. Yargıya başvurma konusunda konuyu araştırıp, yapılacak gerekli bir şey varsa yapacağız." diye konuştu.

“OTURMA İZNİ ALMIŞ OLANLARI KAPSIYOR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise oy çokluğuyla alınan kararlarla ilgili olarak, "İki yabancının Bolu'da belediyemize başvurarak evlenmeleri halinde nikah ücretini 100 bin lira olarak belirledik. Oy çokluğuyla aldık bu kararı." dedi. Yabancılara su ücretlerinin dolar kuru üzerinden fiyatlandırılmasıyla ilgili de konuşan Başkan Özcan, "Bu 4658 sayılı yasa kapsamında Türkiye'de oturma izni almış olan yabancıların su fiyatının 2,5 dolar üzerinden hesaplanarak tahsil edilmesiyle ilgili bir konu. Bu tüm yabancıları kapsamıyor. 4658 sayılı yasa kapsamında oturma izni almış olanları kapsıyor" diye konuştu.

8 yorum yapılmış
  • brahim
    22 Kasım 2021 • 10:40
    Helal başkanım adamsın
  • vatanda14
    22 Kasım 2021 • 12:18
    MAntıklı bir şey Bir Bolu'lu olarak karardan memnuniyet duyduk, Adamlar Dolar bozduruyorlar bizim paramızdan çuvalla alıyorlar az bile oldu.
  • Vatanda
    22 Kasım 2021 • 13:04
    Kendini çok zeki zannediyorsun.
  • Tebrikler
    22 Kasım 2021 • 15:59
    Tebrikler başkan
  • spersiniz
    22 Kasım 2021 • 21:12
    bu anayasa maddesi 4658 değilde 6458 olmasın sakın.
  • Kemal
    22 Kasım 2021 • 22:14
    Gereksiz konular bunlar. Belediye hizmetlerine yoğunlaşın. Yani kendi esas ve acil işlerinize. Örneğin Kanal Yolu gibi
  • Bolulu
    22 Kasım 2021 • 22:54
    Bursa'da yaklaşık 2 aydır komada yatan bır kız kardeşimiz vefat etti.O nu kim ve nasıl o hala getirmiş bir bakın derim.Kız kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum.Tanju başkan doğru olanı yapıyor ve yanındayız.
  • bolulu
    23 Kasım 2021 • 00:01
    Adam gibi işlerini yapmak yerine polemik peşindeler. ya her yerde sokak köpekleri cirit atıyor. Laf üreteceginize biraz iş yapın bir zahmet .
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.