VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖRNEKBAŞ'TAN ENERJİ SANTİRALİ ELEŞTİRİ

16 Kasım 2021

......................................................

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş Kuzören Emirler Köyü’ne yapılmaya çalışılan enerji santrali hakkında açıklama yaptı. Örnekbaş çevresel etkileri bakımından Kuzören Emirler Köyü’ne ve civarında toplam 5 köye ciddi oranda zarar verecek tesisle ilgili tepki göstererek; “Burada ne köy kalır ne de orman!” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş ve parti teşkilatı köy ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Örnekbaş Aşağı Kuzören, Kuzören Emirler Kuzören Dağlı, Nuhlar ve Ericek köylerine ziyarette bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette köy muhtarları ile İYİ partililer genel ve yerel gündeme dair sohbet etti, köy muhtarları yaşadıkları sorunlar hakkında Örnekbaş’a bilgiler verdi. Ahmet Örnekbaş beş grup köyünü içine alan ve Kuzören Emirler Köyü’ne yapılmaya çalışılan enerji santrali hakkında köyde yaşayan vatandaşların endişeli olduğunu ve vatandaşların bu konuda duyduğu endişenin haklı olduğunu vurgulayarak, Bolu’nun geleceğini yakından ilgilendiren enerji santrali yapımıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

“BU İŞİN VEBALİ BÜYÜKTÜR”

Örnekbaş; “Bolu hem ulusal hem de uluslararası ölçekte bilindiği gibi bir doğa cennetidir” diyerek;  “Bolu tabiat varlıklarıyla eşine az rastlanan bir doğal güzelliğe sahiptir. Sahip olduğumuz doğal varlığımıza sahip çıkmak her Bolulu vatandaşın görevidir. Bolumuzun geleceğini hepimiz korumak zorundayız. Kuzören Emirler Köyü’ne yapılmaya çalışılan enerji santraline hem bulunduğu nokta itibariyle hem de köylerimize ve doğamıza verdiği zarar sebebiyle izin verilmemelidir. Bu tesisin bu noktaya kurulmasına hangi aklın ve vicdanın nasıl bir değer yargısıyla izin verdiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Birilerine yaranmak için bu tesise müsaade edenler önlerine şapkalarını koyup bir kere daha düşünmelidir. Bu işin vebali büyüktür” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIMIZ AZ BİLE TEPKİ GÖSTERMEKTEDİR”

Tesisin çalışabilmesi için günlük 354 ton suya ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Örnekbaş; “Kuzören Emirler Köyümüze kurulmaya çalışan tesis eski bir teknolojiye sahiptir ve çevreye verdiği zarar büyüktür. Eski ve Avrupa’nın kullanmak istemediği bir teknoloji ile buraya kurulmaya çalışmaktadır. Bu tesisin çalışabilmesi için günlük 340 ton suya ihtiyaç duymaktadır. Bu korkunç su tüketim miktarı bu tesisin civarında bir tane su kaynağını bırakmaz. Yarın susuzluk ve çevre kirliliği riskiyle karşı karşıya olan vatandaşlarımızın verdiği tepkilerin tamamı haklıdır ve vatandaşımız az bile tepki göstermektedir. Bu köylerimiz yarın susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Ayrıca enerji elde etmek için yakılan gübrelerden ortaya çıkan zehirli buhar havaya bırakılacaktır. Bu durum o bölgedeki orman varlığımızın yok olmasına sebep olacaktır. Bolu’nun suyuna toprağına, doğasına zarar veren bu tesisle ilgili, yargı süreci başlatılmıştır. Tesis gerekli ruhsat şartlarını taşımadığı ve vatandaşımız itiraz ettiği için yapımı şuan durmuştur.” ifadelerine yer verdi.

“VATANDAŞIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR”

Örnekbaş, Kuzören Emirler Köyü’ne yapılmaya çalışılan enerji santralinin bolu’nun doğasına ve toprağına zarar vereceğini belirterek; “Ben Bolu’da yaşayan ve Bolu sevdalısı bir kardeşiniz olarak bu tesisin yapımına karşı yapılacak her türlü desteğe vermeye hazırım. Biz asla yatırıma ve yatırımcıya düşman değiliz. İlimize yapılan her türlü ekonomik katma değer bizler için çok önemlidir ancak yatırım yapılırken Bolu’nun doğasına asla zarar verilmemelidir. Bu tesis Bolu’nun doğasına toprağına kısaca Bolu’ya ciddi zararlar verecektir. Bu tesisin kurulmasına müsaade edenler bu yanlış karardan acilen dönmelidir. Biz İYİ Parti olarak vatandaşımızın her zaman yanında olduğumuzu bildiriyor ve vatandaşımızın bu konuda Bolu’nun geleceği konusunda gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. Bu tesisin yapımına izin verenler bilmelidir ki köyde yaşayan vatandaşımız yalnız değildir. Bolu sahipsiz değildir. Bu süreci sonuna kadar takip edeceğimizi bildirir ve Bolumuza zarar verecek herhangi bir adıma asla müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini isteriz” diye konuştu.

5 yorum yapılmış
  • Misafir
    16 Kasım 2021 • 05:05
    Sayın ornekbas siz vebal bilseniz pkk uzantısı partile ayni safta yer almazsiniz boyle beyanatlar verirken biraz daha duyarli olun, aksener önce soysuzlarla yaptigi kahvaltilarin hesabini versin, sonra siz halkininizin hakkini koruyun.
  • AdemKocaba
    16 Kasım 2021 • 11:50
    İstemezuk zihniyeti hortladı, neye karşı değiller. Yıkacaklar satacaklar, bir öneriniz var mı?Yok. Ne yapmayı düşünüyorsunuz, heykel yapalım, PKK'lılar ile kahvaltı yapalım, şehit ailelerine küfür edelim!..sizin zihniyetniz batsın..
  • yasinpazarc
    17 Kasım 2021 • 00:20
    küfrü görmezden gelen yapılanma vatandaşımız yalnız değildir diyor
  • Ali
    17 Kasım 2021 • 00:31
    Kimin.pkk.ileoldugu.belli.haburu.unuttunmu
  • Husi
    17 Kasım 2021 • 02:18
    Bu mahluklar ulkemizin yegane dusmanlaridir.Komuldunuz komuleceksiniz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.