VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

12 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİ GİYİLEBİLİR DARBE SENSÖRÜ GELİŞTİRDİ

16 Kasım 2021

.............................................

Bolu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi 12 yaşındaki Burak Evren Cavaç, şiddet olaylarına erken müdahale edilebilmesini sağlamak amacıyla giyilebilir darbe sensörü prototipi geliştirdi. Genç öğrencinin geliştirdiği prototip olası bir şiddet anında mobil uygulamaya yüklenen telefon numaralarını arıyor.

Bolu Bilim ve Sanat Merkezi 7’inci sınıf öğrencisi Burak Evren Cavaç, toplumdaki şiddet olaylarını engellemeye yönelik yeni bir ürün geliştirmek için çalışmalarına başladı. Başarılı öğrenci aylar süren çalışmasının ardından ürettiği darbe sensörlerini kıyafetlere monte etti. Giyilebilir olarak tasarlanan ve arka ve ön kısımda yer alan 6 sensör olası bir şiddet anında darbeyi algılayarak anında mobil uygulamaya yüklenen telefon numaralarını arıyor.

Projeyi şiddet olaylarını engellemek için geliştirdiğini belirten Cavaç, “Bu sensörler, üzerine gelen herhangi bir darbeyi algıladıkları anda telefondan daha önce kayıtlı olan telefon numarasını arıyor. Ürünün çalışma prensibi bu şekilde. Hedef kitlemiz kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve hatta hayvanlar çünkü günümüzde hayvanlar bile şiddet görebiliyor. Emniyet güçlerini dahil etmek için 6 aylık izin süresi gerekiyormuş. Bizim ürün prototip süremiz 3 ay oldu. O nedenle 3 ay daha beklememiz gerekiyor. Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması üzerinden emniyet güçleriyle yerel ve güncel izinler alındıktan sonra birleştirilerek harika ürün ortaya koyacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.