VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

135 KİŞİLİK MOTOR BÖLÜMÜNÜN TEK KIZ ÖĞRENCİSİ

8 Kasım 2021

.........................................

Bolu İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi motor bölümü öğrencisi 15 yaşındaki Sude Naz Özcan, 135 kişilik bölümün tek kız öğrencisi olarak dikkat çekerken, aynı zamanda baba mesleği olan motor bölümünü isteyerek ve severek seçtiğini söyledi.

Ortaokulu bitirdikten sonra Bolu İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü sınavlarına kazanan 10- F sınıfı öğrencisi Sude Naz Özcan, 135 erkek öğrenci arasında eğitim görmesinin kendisi açısından çok iyi olduğunu belirterek; “Bu bölüme ilgim çoktu. Motor bölümüne ilgim çocukluğumdan gelen bir heves hem de babama özeniyorum. Babam kepçe operatörüydü ama önceden sanayide çalışmış motor ustası. Babamı örnek alıyorum. İleride ise bu bölümü bitirdikten sonra motor üzerine işyeri açmayı düşünüyorum. Erkek arkadaşlarla eğitim almak benim için çok güzel. Kız olmam bana bir ayrıcalık getirmiyor, aksine eşit şartlarda bu işi öğreniyorum. Kadınların her işi yapacağı da unutulmamalı” dedi.

Okulunda gözdesi olan Sude Naz, eğitim aldığı motor bölümünde tamir için atölyeye gelen araçları da erkek öğrenci arkadaşlarıyla birlikte tamir ederek, mesleği öğrenmek adına büyük bir özveride de bulunuyor.

 135 KİŞİLİK BÖLÜMÜN TEK KIZ ÖĞRENCİSİ

Motor Bölümü Sınıf Öğretmeni Sezer Dizmen, 135 kişilik bölümün tek kız öğrenci olan Seda Nur için şunları söyledi;  “Sude, motor konusunda aktif bir öğrencimiz. Gayretli bir öğrenci, istekli, her şeyin başı merak o yüzden bu işi çözebilmesi için merak çok önemli bir done olarak karşımıza çıkıyor. Onun ötesinde meslek lisesinde, motorlu araçlar teknolojisi alanı olarak, canlı iş yaptığımız için, Sağlık Bakanlığının, Üniversitenin ve birçok kurum-kuruluşun araçlarını burada tamir onarım ve bakım yapabildiğimiz için öğrenciler burada gerçek anlamda yeterliliğe sahip olabiliyorlar. Sude de okul başladığından beri birçok sökme takma vs işlerde çekinmeden işin içerisine giren bir öğrencimiz. Kadınların da bu işi yapabileceğinin en önemli göstergesi olmuş olacak Sude kardeşimiz. Kadın-erkek ayrımı yapmadan bu işte gönüllülük esas” açıklamasında bulundu.

HABER / KASIM ŞAHİN

2 yorum yapılmış
  • EMEKL
    8 Kasım 2021 • 00:53
    TEBRİKLER BAŞARILAR DİLERİM
  • evreci
    8 Kasım 2021 • 03:03
    sağlıklı ve güzel bir eğitim görmenizi temenni ederim maşallah
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.