VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KIZIL GEYİKLER KATLEDİLMEKTEN KURTULDU

3 Kasım 2021

........................................................................

Vegan Derneği’nin Bolu'daki ulusal ve uluslararası düzeyde koruma altında olan 15 kızıl geyiğin "av turizmi" kapsamında öldürülmesini engellemek maksadıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'na açtığı davanın ara kararında, yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Vegan Derneği Türkiye (TVD), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 2021-2022 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı çerçevesinde Bolu'da avlanması planlanan 15 kızıl geyiğin öldürülmesine engel olmak için Bolu İdare Mahkemesi'nde Tarım ve Orman Bakanlığı'na dava açmıştı. Dernek, 28 Şubat 2022 tarihine kadar Bolu'nun Mudurnu Sırçalı, Kıbrısçık, Seben Merkez ve Seben Taşlıyayla bölgelerinde koruma altındaki 15 kızıl geyiğin ‘avlattırılması işi’ ihalesinin etiğe ve hukuka aykırılık teşkil etmesi sebebiyle yürütmenin acilen durdurulmasını ve iptalini talep etti. Geyiklerin yaşam hakkı, birey başına en az 9.300 TL, en fazla 14.800 TL'den ihaleye çıkmıştı.

"MAHKEME KARARINI HAYVANLAR LEHİNE VERDİ"

Dernek davada çıkan ara kararı sosyal medya hesaplarından paylaştı. Açıklamada, "Koruma altındaki 15 kızıl geyiğin av turizmi kapsamında öldürülmesini engellemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'na açtığımız davada Bolu İdare Mahkemesi ara kararını hayvanlar lehine verdi; yürütmeyi durdurma kararı çıktı!" ifadeleri yer aldı.

3 yorum yapılmış
  • Rahmiakbulut
    3 Kasım 2021 • 23:25
    Asıl kacak avcılar ı takip etsinler buralara il dışından cok kacak avcılar geliyor köy muhtarları bu işi görmezlikten geliyor yada köylerden fahri müfettişler görevlendirildi
  • VATANDARIZA
    4 Kasım 2021 • 00:19
    HER YIL HER YIL UĞRAŞMAYIN ŞU MAZLUM HAYVANLARLA. ET YİYECEK ZEVATLAR KENDİ HAYVANINI KENDİ YETİŞTİRSİN. YADA ZIKKIMIN KÖKÜNÜ YESİNLER. NE DİYEYİM ARTIK.
  • Dramali
    4 Kasım 2021 • 02:36
    Avrupada yollarin kenarina kadar gelip otluyorlar bizim buralardada ormanlarin icinde bile kacacak yer ariyorlar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.