VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“TÜRK İNSANI TARİHİNİN EN BÜYÜK YOKSULLAŞMASINI YAŞIYOR”

18 Ekim 2021

................................................

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, AKP-MHP hükümeti döneminde Türk insanının tarihinin en büyük yoksullaşmasını yaşadığını vurgulayarak, “Sevgili Genel Başkanımız bunun için, 'Karakış Fonu kurulsun' diyor. Bu fonun kaynaklarını da söylüyor ama hükümetin umurumda değil. Dolar çıkmış 9’a, inmez 8’e. Hızla koşuyor 10’a. Paramızın değeri düştükçe elektriğe, doğal gaza, benzine, mazota, gübreye, iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Peki, bu durumun sorumlusu kimdir?” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu Doların 9.30 TL olmasının ardından ekonomiyi eleştirdi. Tek adam rejiminin, ekonomimizdeki yangını her geçen gün biraz daha büyülttüğüne işaret ederek, “ Ekonomi politikaları ideolojik vesayet altındadır. Yönetimdeki kriz, milletimizi eziyor. Önümüz kış, hem de kapkara bir kış. Türkiye’miz, büyük bir buhranın içerisinde karakışa hazırlanıyor.  Dolar 9 lirayı aştı. 10 liraya koşuyor. Bu tablonun sorumlusu kimdir? Paramızın satın alma gücü, güneş görmüş kar gibi eriyor.  Dolar alan değil ama satan bin pişman olmuş. Paramızın değeri düştükçe elektriğe, doğal gaza, benzine, mazota, gübreye, iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Çiftçinin, esnafın, ailelerin beli bükülüyor. Peki, bu durumun sorumlusu kimdir? Sanayicilerimiz de çok endişeli. Uluslararası girdi fiyatları almış başını gidiyor” diye konuştu.

“ENERJİ MALİYETLERİ ALDI BAŞINI GİTTİ”

Karsu, “Pamuğun fiyatı son 10 yılın zirvesinde. İplik tedarikinde çok ciddi sıkıntılar var. Enerji maliyetleri aldı başını gitti. Buna bir de 128 milyar dolar rezervimizi buharlaştırmaları, Merkez Bankası’nın yönetimini zırt pırt değiştirmeleri, paramızı pul etmeleri eklenince maliyetler zirve yapıyor. Elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyemeyen milyonlarca vatandaşımız var. Bir de bu zamlar yağmaya başlarsa milletin hali nice olur düşünmek bile istemiyorum. Sevgili Genel Başkanımız bunun için, 'Karakış Fonu kurulsun' diyor. Bu fonun kaynaklarını da söylüyor ama hükümetin Umurumda değil. Dolar çıkmış 9’a, inmez 8’e. Hızla koşuyor 10’a” biçiminde konuştu.

“DIŞ POLİTİKADA NEREDEN NEREYE GELDİK “

Taliban heyetinin Türkiye ziyareti ile ilgili olarak değerlendirme yapan Başkan Karsu; “AKP-MHP hükümeti yönetiminde dış politikada da küme düşüyoruz. Herkesle kavgalıyız. Önceden bu ülkeyi büyük devlet ve siyaset adamları ziyaret ederdi, şimdi ayağındaki terliklerle Taliban temsilcileri ziyaret ediyor. Taliban heyeti ‘Resmi davet üzerine geldik’ diyor, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'Gelmek istediler davet ettik' diyor. Nereden nereye…” şeklinde konuştu. 

“CHP İKTİDARA GELDİKTEN SONRA, DOLAR DA DÜŞER, ENFLASYON DA DÜŞER…”

AKP-MHP hükümetine Türkiye’de kimsenin güveninin kalmadığını vurgulayan başkan Karsu, “CHP iktidara geldikten sonra, dolar da düşer, enflasyon da düşer, faiz de düşer, işsizlik de düşer. Ülkemiz, yeniden Halil İbrahim bereketine kavuşur. Hayat bayram olur” dedi.

10 yorum yapılmış
  • Bolulu
    18 Ekim 2021 • 13:19
    Heykellerimiz var ya musul kerkük var adalarımız var kapatılan uçak fabrikamız bar
  • Boluluerkan
    18 Ekim 2021 • 12:24
    Doğru araştırma yapmışsınız ama boş yere nara atmaktan başka ömrünüz boyunca ne yaptınız acaba bi ara da yaptıklarınızı açıklayın
  • Misafir
    18 Ekim 2021 • 12:29
    Önce baskanina bak sen bir ili ne hake getirdi,hem siz daha niye o koltuktasiniz yerinize biraz gencler gelse.
  • Yldz
    18 Ekim 2021 • 09:01
    Doların, enflasyonun, faizin ve işsizliğin nasıl düşeceğini açıklasa inanacağız belki de. Örneğin dolar mı basacaksınız nasıl olacak onu söyleyin.
  • veyzi
    18 Ekim 2021 • 09:58
    dürüst olun nasıl yoksulluksa her evde 3 araba her yer vızır vızır.. bu millet chp sayesinde at fışkısında darı aradı bir zamanlar...%5 hariç kimse de yoksul değil..evet sıkıntı var ama %90 aç gözlülüğünün yoksulu..kışın ortasında domates yiyen yoksul...
  • itfaiyepersoneli
    18 Ekim 2021 • 10:17
    iyi ya sende birseyler yap ozaman Bolu için mesela altında çalışan işçilere güzel zam yap asgarı ücret verme artık.Bolu içinde örnek birşeyler yap İzzet babamız gibi ki ölüp gittiğinde vay ve Kazım KARSU desinler hayrına fatıha okusunlar çeşme olsun yap be kazım amca
  • Dramali
    18 Ekim 2021 • 11:02
    Kazim bey siz dunyadaki ham petrol fiyatlarindan bi habersiniz herhalde yunanistandada her hafta zam geliyor.
  • Roman
    19 Ekim 2021 • 01:39
    Sizin yonetime elinizin bulastigi yillari hatirliyoruz.Halk carikla dolasiyor,bit ekmek icin satlerce kuyrukta bekliyodu.Bunlari hic unutmiyacagiz.Siz su anda sonunuzun yatirimlarini yapiyorsunuz.Hayirli gunler.
  • Birisi
    19 Ekim 2021 • 09:30
    Yahu sayın Karsu;2002den bu yana ülke batıyor. Batıyor da bazılarına başka türlü batıyor. İngiltere de son bir yılda dogalgaza %400 son 5 ayda elektrik e 50 kat zam geldi. Avrupa kış i nasıl geçireceği hesapları yapıyor. Türkiye üst üste dogalgaz anlaşmaları yapıyor. Her evde 2,3 otomobil, küçük çocuklar in elinde en az 3,4 bin TL.lik telefon. Sadece ilimizde,de 200mt de 3,4 market maşallah hepsi full.2002 öncesi mi,siz gidin orada yaşayın
  • Mahmut
    19 Ekim 2021 • 11:40
    Karneyle ekmek dağıtanların adamı benzin istasyonları sahibi olmuş, Ecevit dönemini, koalisyonlar dönemini, deprem günlerini bilmiyormuş gibi konuşuyor bir de. 99 depreminde Ocak ayının 17 sinde karakışta 75 bin nüfuslu Bolu ekonomisi bozuluyor diye AİBÜ yü açıp öğrencileri çadıra tıkanlar, bir bolu halkına ekonomik destek veremeyenler bugün ekonomiden konuşuyor utanmadan. Ekonomi kötü de olsa bile az utanmanız olsa susarsınız.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.