VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖROĞLU KOOPERATİFİ BÜYÜYOR

18 Ekim 2021

.................

Bolu Belediyesi' ne bağlı olan Köroğlu Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Genel Müdürü Bahadır Acar, bir yıllık süreçte kültür mantarındaki üretici sayısının 200’e ulaştığını açıklayarak, “Pazarda rekabetin kızışmayacağı bir ortamda devam etmek istiyoruz. Kültür mantarının yanında alternatif projeleri düşünüyoruz. “ dedi.

Köroğlu Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Cevat Çatladı ve genel müdür Bahadır Acar, Karacasu yolu üzerinde bulunan kooperatif tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Kentte yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayan kültür mantarı çalışmalarında gelinen son noktayı anlatan Acar, “An itibariyle 12 bin metrekare kapalı alanda üretim yapıyoruz. Şu an üretici sayımız 200. Biz bu işi kentteki istihdam sorununa bir nebze de olma katkımız olsun diye başladık. Ne kadar çok üretici olursa bizim için o kadar hayırlı. Biz üreticilere her türlü desteği veriyoruz.” diye konuştu.
ALTERNATİF PROJELER DÜŞÜNÜYORUZ
Acar, kültür mantarı ile ilgili olarak pazarda ciddi bir talebin olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Mevcut kapasitemizi 3-4 katına kadar bile artırsak şu an bizim çizgimiz bozulmaz. Alım ve satış fiyatlarımız aynı istikrarı korur. Pazarda rekabetin kızışmayacağı bir ortamda devam etmek istiyoruz. Kültür mantarının yanında alternatif projeleri düşünüyoruz. Şu an kooperatifte sigortalı olarak çalışan 120 kişi var. Bu iş yan sektörlerini de oluşturdu. Tesisin kompostunun doldurulması, boşaltılması ve içerideki dezenfektasyonun sağlanması bile ayrı bir iş. Bunun için lokal ekipler oluştu.”
HUZUR HAKKI ELEŞTİRİLERİNE CEVAP
Kooperatif yönetim kurulundaki isimlerin aldığı huzur hakları ücretleri ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Acar, “Kooperatiflerin kendine ait bir yasası var. Bu yasaya göre yönetim kurulu tarafından temsil edilmek zorunda. Kooperatiflerin kendine ait bir yasası var. Bu yasaya göre yönetim kurulu tarafından temsil edilmek zorunda. Yönetim kurulunda olması gereken minimum kişi sayısı var. Bunun yanında birde kooperatiflerin birde denetim kurulu var. Bunun yanında kooperatiflere yatırılacak bir sermayenin de bir bedeli var. Senin taahhüt edebileceğin maksimum sermaye 500 bin TL. Yönetici kadrosu için tanımlanabilecek huzur hakkı ücretini de kooperatif yasasıyla güvence altına alınmıştır. Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa bir kooperatifte böyle yönetilmek zorunda. “ şeklinde konuştu.
1 yorum yapılmış
  • EmekliMfetti
    19 Ekim 2021 • 06:38
    Kooperatif çalışmalarının aylık olarak, bilançolarla birlikte, Belediye web sayfasın da halkın bilgisine sunulması uygun olur. Kim ne kadar maaş ve huzur hakkı alıyor, herşey açıklansın.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.