VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HANDE FIRAT KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

15 Ekim 2021

...............................................

Bolu’da TEM Otoyolu geçişi Bolu Dağı Tüneli mevkiinde önünde seyreden kamyonun jantıyla birlikte fırlayan lastiğin çarptığı otomobilde bulunan Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Emniyet kemerinin takılı olması nedeniyle kazayı yara almadan atlattığını belirten Fırat, “. Aklıma ilk gelen ‘gittik’ oldu. Çünkü lastiğin arabaya çarpma anını gördüm” dedi.

CNN Türk’ün haberine göre Hürriyet Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Hande Fırat, perşembe günleri CNN Türk’te yayınlanan ‘Gece Görüşü’ programı için eşi Murat Özvardar, koruması ve şoförü ile birlikte Ankara’dan İstanbul’a gitmek için yola çıktı. TEM Otoyolu Bolu Tüneli’ne metreler kala Fırat’ın şoförünün kullandığı 34 DKS 290 plakalı araca, saat 12.35 civarında, Savaş Kanpara’nın kullandığı 41 AES 573 plakalı kamyonun 08 AAC 948 plakalı dorsesinden jantıyla birlikte çıkan Tekerlek çarptı. Araç ağır hasar görürken, Fırat, eşi, koruması ve şoförü kazayı ucuz atlattı.

Fırat, “Hayatımın ilk Trafik kazasıydı” derken, o anları şöyle anlattı:

“Arka koltukta Haber okuyordum, gözümü açıp başımı kaldırdığımda dev gibi lastiği gördüm sadece. Dördümüzün de önde ve arkada emniyet kemerlerimiz takılıydı. Ben her seferinde arka koltukta da mutlaka her yerde kemer takarım. Bu benim hayatımın ilk trafik kazasıydı ve emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu gördüm. Kemerler ve açılan hava yastıkları sayesinde hayatta kaldık. Tabii ki çok korktum. Aklıma ilk gelen ‘gittik’ oldu. Çünkü lastiğin arabaya çarpma anını gördüm ve hava yastıklarının açılmasıyla içerisi dumanla kaplandı. Arabadan çıktığımda biraz titreme krizine girdim. Sağımıza solumuza baktım bir şeyimiz yoktu Allah’a şükrettim. Hepimiz iyiyiz çok şükür.”

JANTIYLA FIRLADI

Kazanın teknik detaylarına ilişkin bilgi veren Fırat’ın şoförü de, “Kamyon üçüncü şeritten gidiyordu. Her şey saniyeler içinde oldu. Dorsedeki lastiğinin fırlamak üzere olduğunu gördüm ancak solumda bariyer, arkamda araçlar vardı. Sağa geçseydim takla atabilir, direksiyonu sola kırsaydım da bariyerlere saplanabilirdik, frene bastım. Jantın göbeği TIR’ın üstünde kalmıştı ve jantın diğer bölümleriyle birlikte fırlayan lastik araca çarptı. Tutanaklar tutuldu, aracımız Ankara’ya çekildi” dedi. Bu arada olaya Bolu Bölge Trafik ekipleri de müdahil oldu. Ölümlü ya da yaralamalı Kaza olmadığı için resmi işlem yapılmadığı belirtilirken, olayla ilgili bir tutanak tutulduğu kaydedildi.

HANDE FIRAT: ARKADA OTURURKEN DE KEMER TAKIN

Hande Fırat kazayı emniyet kemeri sayesinde ucuz atlattıklarını söylerken denetimin önemine de dikkat çekti: “Bu kazada şunu gördüm, mutlaka uzun yola çıkmadan önce özellikle TIR’ların, kamyonların her türlü kontrollerini yaptırmaları gerekiyor. Çünkü sen ne kadar iyi, dikkatli araba kullanırsan kullan, karşındaki, yanındaki kullanmazsa ya da aracında bir sorun varsa yine böyle kazalara sebebiyet veriyor. Avrupa ülkelerinde veyahut başka ülkelerde jant çürümüş, kopan lastik arabaya çarpmış şeklinde haberler okumuyoruz genellikle. Bu işlere, denetimlere çok dikkat edilmesi gerekiyor. Bu araçların hepsinin uzun yola çıkarken mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor ve şehir içinde de dışında da mutlaka önde ya da arkada fark etmeksizin emniyet kemerlerinin takılıyor olması gerekiyor. Ülkede kurallara herkesin uyması, kontrollerin, denetimlerin yapılması gerekiyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.”

 

2 yorum yapılmış
  • Bulentkoroglu05456431892
    15 Ekim 2021 • 07:10
    Verilmiş sadakanız varmış Allah korumuş yardımcı olursanız işe ihtiyacımvar 2 cocuk babasıyım yaş 48 bolu merkez
  • BlentKrolu5456431892
    15 Ekim 2021 • 07:12
    Allah korumuş
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.