VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA ÇEKİRGE OPERASYONU

12 Ekim 2021

..............................................

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 9 ay süren çalışmanın ardından 28 ilde nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlenen 235 şüpheliyi yakalamak için eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında Bolu’nun da olduğu operasyonda naylon fatura, usulsüz belge, usulsüz akaryakıt alım satımı ve ihalede usulsüzlük yöntemiyle suç işleyen 5 örgütlü yapı çökertildi.

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 9 ay süren çalışmanın ardından 28 ilde nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlenen 20 suç örgütü üyesi 235 şüphelinin yakalanması amacıyla sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak "Çekirge" adı verilen operasyon başlatıldı. Yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin kimliklerini tek tek belirleyen ekipler, 235 kişinin örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediklerini belirledi. Aralarında Bolu’nun da olduğu 28 ilde cumhuriyet başsavcılıklarından alınan gözaltı kararlarının ardından KOM Başkanlığı koordinasyonunda Çekirge adı verilen operasyon için düğmeye basıldı.

KOM koordinesinde Afyon, Antalya, Bolu, Mardin, Mersin ve Yalova'da düzenlenen operasyonlarda ise naylon fatura, usulsüz belge, usulsüz akaryakıt alım satımı ve ihalede usulsüzlük yöntemiyle suç işleyen 5 örgütlü yapı çökertildi.

Şüphelilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yakıt tedariki yapılması sırasında yakıt taşıyan tankerlerin normal şartlar altında yaktıklarının 3 katını yakmış gibi gösterdikleri, yakıt tedariki esnasında gitmesinin imkansız olacağı güzergahların kullanıldığı, kamu kurumlarından alınması gereken yakıtın organizasyon tarafından çalınan yakıtlardan oluştuğu, tankerlere tonaj işlemi uygulanırken ikiz plaka yönteminin kullanıldığı ya da usulsüz temin edilen tonaj fişlerini kullandıkları belirlendi.

Söz konusu illerdeki şüphelilerin sahte çek koçanı ile aldıkları malları nakde çevirdikleri, ihaleye çıkılması gereken konuda doğrudan temin ile tedarik yapılarak anlaşmalı firmadan alım yaparak menfaat sağladıkları tespit edildi.

Aynı şüphelilerin yük taşıyan araçların gümrük işlemlerinde ödemesi gereken transit vergi pulunun sahtesini temin ettikleri, bu şekilde normal şartlar altında gümrükten geçemeyecek araçlara göz yumulduğu, var olmayan şirketler üzerine fatura keserek, naylon fatura düzenleyerek vergi desteği aldıkları ortaya çıktı.

1 yorum yapılmış
  • Boluyusevenbiri
    12 Ekim 2021 • 05:57
    Aslan parçaları helal size
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.