VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ERDOĞAN’DAN OKULLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

5 Ekim 2021

....................................................................

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke çapında bazı sınıflarda vakalar nedeniyle karantina uygulanabileceğini fakat okulları kapatmayı düşünmediklerini söyledi. “Salgın tehdidine karşı gereken tedbirleri almak suretiyle üniversitelerimizde eğitim öğretimin kesintisiz sürmesi konusunda kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada 2021-2022 Akademik Yılı'nın hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, yüz yüze eğitim konusunda değerlendirmelerde bulundu.

"OKULLARDA KAPANMA DÜŞÜNMÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı, okullarda vakalara bağlı sınıf bazında karantinalar uygulanabileceğini fakat okulların kapanmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Koronavirüs nedeniyle eğitim alanında da büyük zorluklar yaşadık. Eylül ayının başından itibaren okul öncesi, ilkokul ve liselerin hepsini açtık. 71 bin okulumuzun tamamı açıktır. Sadece 2 okulumuzda karantina uygulamasına gidilmiştir. Ülke, il ve ilçe bazında bir kapanma düşünmüyoruz. Salgın tehdidine karşı gereken tedbirleri almak suretiyle üniversitelerimizde eğitim öğretimin kesintisiz sürmesi konusunda kararlıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

AKADEMİK PERSONEL SAYISINDAKİ ARTIŞ

Türkiye'de yükseköğretim toplumun sadece küçük bir kesiminin erişebildiği, ayrıcalıklı bir hizmet olmuştur. Kurdukları kast sistemiyle milletin evlatlarının dışlanması yürekleri sızlatıyordu. Akademik personel sayımız 70 binden 180 binin üzerine çıktı. Üniversite öğrenci sayımız da 1,6 milyondan 8,4 milyona yükseldi. Gençlerimizin yüzde 44'ü yükseköğrenime ulaşabiliyor.

"EĞİTİM VE KALKINMA ARASINDAKİ GÜÇLÜ İLİŞKİYE İNANDIK VE KURDUK"

Yeni kurulan üniversiteler için zaman zaman haksız eleştiriler yapıldığını görüyorum. Bu üniversiteler de güçlenmekte ve kurumsallaşmaktadır. Yeni üniversitelerden bazıları akademik yayın, patent gibi çalışmalarda sergiledikleri başarıları yakından takip ediyoruz. Eğitim ile kalkınma arasındaki güçlü ilişkiye inandık ve kurduk. Türkiye'de yükseköğretim kurumlarının gelişimine karşı çıkanların tahammül edemedikleri, evlatlarımızın ülkemize hizmet verme potansiyellerinin harekete geçmiş olmasıdır.

"GİRİŞİMLERE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Gençlerimizin kendilerine fırsat verdiklerinde ne büyük başarılar elde ettiklerini görüyoruz. Tüm şehirlerimizin, gençlerimizin kendileri ve ülkeleri yapacakları çalışmalara, girişimlere destek olmayı sürdüreceğiz. Yükseköğretim sisteminde yapısal değişiklikler getiren önemli adımlar attık. Bunlardan biri de yükseköğretim kalite kurulunun hizmete geçmesidir. Bu kurul dünyadaki benzer yapılarla da benzer işbirlikleri geliştirmiştir. Kalite güvencesi kültürü oluşumuna katkı sağladığına inanıyorum."

2 yorum yapılmış
  • ZMRL
    5 Ekim 2021 • 09:45
    DÜŞÜNMEYİN TABİ VAKA SAYISI ARTSIN ÖLEN ÖLSÜN. NASIL BÖYLE GÜZEL Mİ
  • Bolulu
    7 Ekim 2021 • 10:40
    Bizim sınıf 5 kişi korana 1 hocamda korana yani yapdınız ayıp günah yazıklar olsun böyle gider nah biter korana
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.