VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DOLANDIRICILAR SINIR TANIMIYOR

24 Eylül 2021

....................................................

Bolu’da çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 63 yaşındaki 3 çocuk babası Osman Aksoy, dolandırıcıların kurbanı oldu. Aksoy, yanına gelen 3 kişinin, “Cebindeki paraları ver dualarla okuyup üfleyelim” teklifini kabul edince 16 bin 500 lirasından oldu.

Bolu'nun Aktaş Mahallesinde 3 yıl önce Osman Aksoy, Ziraat Odasına sattığı patatesin parası olan 16 bin 500 lirayı aldıktan sonra evine gitmek üzereyken yanına gelip "Paranı okuyup üfletelim" diyen Çetin Karakuş, Ömer Maviş ve Yaşar Karakuş tarafından dolandırıldı. Yıllar sonra ortaya çıkan kamera kayıtları sayesinde yakalanan Çetin Karakuş, Ömer Maviş ve Yaşar Karakuş, "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlarından haklarında Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

“BEN BUNU HAK ETTİM”

Duruşmaya katılan Osman Aksoy, "Olay günü bu üç kişi yanıma yanaşarak, hayır işleriyle uğraştıklarını söyleyerek, cebimdeki parayı kendilerine vermemi ve dualarla okuyup üfledikten sonra geri vereceklerini vaat ettiler. Bende onlara inandım. Sattığım patateslerin parası olan 16 bin 500 lirayı kendilerine verdim. Sonra bir apartmana girip, 'Paraları okuyup üfleyip geleceğiz' dediler ama bir anda kayboldular. Kendilerinden davacı ve şikayetçiyim. Ben bunu hak ettim, nasıl olurda inanırım böyle şeye" diyerek kendisini de suçladı.

“İNSANOĞLU BİRBİRNE BENZER O BEN DEĞİLİM”

Tutuklu olarak yargılanan Çetin Karakuş, Ömer Maviş ile Yaşar Karakuş, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmezken, dolandırıcı sanık Çetin Karakuş, Mahkeme Başkanının, "Kamera görüntülerinde yüzün görülüyor ve tıpa tıp bu sensin" sorusuna, "İnsanoğlu birbirine benzer, o fotoğraf bana ait değil" diyerek cevap verdi. Mahkeme, eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi. Haber: Kasım ŞAHİN

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
  • DEPREMZEDE KÜÇÜK MÜZİSYENLERDEN BOLU’DA KEMAN KONSERİ
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.