VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN'DAN MÜTEAHHİTLERE ÇAĞRI

23 Eylül 2021

......................

ÖZEL HABER: Bülent VELİOĞLU

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte artan kira fiyatları ve konut sıkıntısıyla ilgili olarak, “En kötü daireler bin 500 liradan kapıyı açıyor. 1+1 evlere 2 bin, 2 bin 500 lira kira istendiğini duyuyorum. Müteahhitlere sesleniyorum, bakın demir beton fiyatları çok arttı biliyorum ama bir tarafta da talep var. Bu talebi karşılamak zorundasınız” dedi.

Üniversitelerin açılmasıyla beraber evleri talep gören mal sahipleri durumu fırsata çevirerek kira fiyatlarına büyük zamlar yaptı. Bolu’da konut sıkıntısı olduğunu söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak müteahhitlere seslendi. Özcan, talebi karşılayın dedi.

“MÜTEAHHİTLER, TALEBİ KARŞILAMAK ZORUNDASINIZ”

Özcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Öğrenciler yaklaşık 1 buçuk yıldır Bolu’da yoklar. Çocuklar bu süreçte kira ödememek için evlerini boşalttılar. Bu boşaltılan evleri büyük ölçüde geçici sığınmacılar tuttu. Tutulunca ve öğrenciler gelince bir anda gerçek ortaya çıktı. Ben müteahhitlere sürekli olarak Bolu’da konut ihtiyacı olduğunu söylüyorum. Sosyal konut yapacağımı söyledim. İlk ihaleyi şirketimiz aldı. Şirketin ihalesi sorunsuz bir şekilde tamamlanırsa biz Kasım ayında kazmayı vuracağız. Ama müteahhitlere sesleniyorum, Bakın demir beton fiyatları çok arttı biliyorum ama bir tarafta da talep var bu talebi karşılamak zorundasınız.”

“1+1 EVLERE 2 BİN - 2500 TL İSTENDİĞİNİ DUYUYORUM”

“Bu artış Türkiye’nin her yerinde var fakat Bolu’da biraz daha fazla. En kötü daireler bin 500 liradan kapıyı açıyor. 1 +1 evlere 2 bin, 2 bin 500 lira kira istendiğini duyuyorum. Hatta geçen gün bir evi merak ettim. Kaç para istediğini şoförüme sordurdum. 4 +1 ev 4 bin lira kira istiyormuş. Tabi ben mal sahibine neden yüksek istiyorsunuz diyemem. Bu arz taleple ilgili bir şey. Müteahhitlerimizin söylediği doğru çıktı. İnşaat sektöründe bu tür hareketlenmeler çok var ama ciddi bir konut talebi de söz konusu oldu. Hükümet geçen sene yaptığı bu konuda faiz indirimi yaparsa, tüm Türkiye’de inşaat sektöründe çok ciddi bir hareketlenme olacaktır.”

1 yorum yapılmış
  • Ahmet
    23 Eylül 2021 • 23:16
    Kanal yolunun bir an önce bitirilmesini talep ediyoruz Başkanım. Sabrımız ve tahammülümüz kalmadı artık.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.