VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SİZLERE MİNNETTARIZ

19 Eylül 2021

...........................................

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilimizde Bolu Valiliği organizasyonunda Anıtpark’ta düzenlenen törende gazilerimiz ve şehitlerimiz anıldı.

 

 

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir tören düzenlendi. Gaziler günü tören programına, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Garnizon Komutan Vekili Albay İslam Can, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Haluk Saygılı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür vekili Timuçin Erem, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, siyasi parti il başkanları, askeri erkan, Gaziler ile Şehit yakınları katıldı.

Tören, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Garnizon Komutan Vekili Albay İslam Can, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.  Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile devam eden törende Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız’ın günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

 

“BU ANLAMLI GÜNÜ KUTLUYORUM”

 

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız, Türk milletinin tarihinde pek çok savaş yaptığını ve bu uğurda şehit ve gazi verdiğine dikkat çekerek; “Başta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de, Kurtuluş savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta Terörle mücadelede ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını bu aziz vatana adayan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Şanlı tarihimiz boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış bu fedakarlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir” şeklinde konuştu.

 

“ŞANLI TARİHİMİZ GELECEĞİMİZE IŞIK TUTTU”

 

Başkan Yıldız, vatan için her zaman göreve hazır olduklarını belirterek “Şehadeti göze alamayan gazi olamaz. Biz gaziler Ay yıldızlı bayrağımızda bir damla da olsa kanımız var diyebiliyoruz. Bizler bu imanla görevlerimizi ifa ettik. Görevimizi yaparken yüreğimizde taşıdığımız bu kutsal yükün her zaman bilincindeydik. Milyonlarca ana kuzusu ile canla başla birlikte görev aldık. Bizler atalarımızın Çanakkale destanıyla, Kut’ül -Amare zaferiyle ve Sakarya zaferiyle büyüdük. Şanlı tarihimiz geleceğimize ışık tuttu. Geçmişten günümüze ve geleceğimize giden bu kutlu yolda vatan sevgimizi, ana, baba, kardeş ve eş sevgisinden üstün tuttuk.

Biz gazi olarak şunu söylemek istiyorum. Bu millet bu imanla yaşadıkça, birlik ve bütünlüğümüzü korudukça ülkemizi her alanda yükseltmek için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ettikçe hiçbir güç bu vatanı bölemeyecektir. Bizler gaziler olarak her zaman vatanımız için verilecek her göreve hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayata olan gazilerimize sağlık ve mutluklar dilerim” şeklinde konuştu.

 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.