VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZER'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

13 Eylül 2021

.........................................................

Haber: Eda Nur GÖK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer aşı olmayan kişilere PCR testi uygulamasının öğrencileri etkileyemeyeceğini ve ailelerin izni olmadan öğrenciye aşı yapılmayacağını açıkladı. Özer, “Şu anda öğrencilerimizle ilgili ne aşı ne de PCR zorunluluğu var. İkisi de yok" dedi.

Okulların açılması ile birlikte aşı olmayan vatandaşlara belli sürelerle PCR testi zorunluluğu getirildi. Bunun üzerine çocuklara aşı yapılma olasılığı velileri tedirgin etti. Bu durumun üzerine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin ve öğretmenlerle birlikte diğer okul çalışanlarının sağlıklarını korumak adına yapılan PCR testi uygulamasının, asla veli rızası olmadan öğrenciye uygulanmayacağı belirtildi.

"VELİNİN RIZASI OLMADAN YAPILMAYACAK"

Bakan Özer konuyla ilgili, "Bizde böyle bir zorunluluk yok. Şu anda öğrencilerimizle ilgili ne aşı ne de PCR zorunluluğu var. İkisi de yok. Sadece öğrencileri korumak için okul çalışanlarının hem kendi sağlıkları hem de bulaşı öğrencilere bulaştırmamaları için uyguladığımız bir uygulama haftada en az iki PCR testi uygulamaları. Burada herhangi bir sıkıntı yok ama diğer konu kitlede tedirginlik oluşturdu. Bunun farkındayız Bakanlık olarak. Sağlık Bakanlığıyla sürekli görüşme ve istişare sürecini yönetiyoruz. Velilinin rızası olmadan, çocuğa asla PCR tetsi yapılamayacak" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.