VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN’A İHALE TEPKİSİ

9 Eylül 2021

.........................................................................

AK Parti Bolu Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur Akbay, ihaleler üzerinden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı eleştirerek, “Bu ihalelerde danışıklı dövüş mü var. Belediyede şu an ihaleler başkanın inisiyatifiyle mi yapılmaktadır. Hukuk bunun neresindedir” diye konuştu.

AK Parti Bolu İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, İl Başkanı Suat Güner, belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı. Belediye tarafından geçtiğimiz haftalarda satışı yapılan Karacasu yolu üzerindeki arazinin spor, sağlık ve turizm alanı olarak belirlendiğini doğrulayan Akbay, “Buradaki gaye bu geniş alanın halkın bu amaçlarla kullanımına tahsis edilmesidir. Lakin Tanju Bey bu araziyi bölüp parçalayarak satma yoluna gitmiştir. Bizler kesinlikle Bolu’ya turizm tesisi yapılmasına karşı değiliz hatta bunu teşvikte ederiz. Söylemek istediğimiz şudur ki bu arazinin sosyal amaçlı kullanılması imkanı varken Bolu halkının bundan mahrum edilmesidir. Ayrıca Tanju Özcan, 90 dönümlük fidanlık arazisi için açılan ihaleyi kazanan firma ile çok önceden görüştüğünü ve firmanın araziye yapmayı planlandığı projeyi incelediğini ve hatta bu projenin yapımını 11 ay beklettiğini ifade etmiştir ki yalnızca bu söylem dahi buranın gizli kapaklı kimsenin haberi olmadan ve canlı yayınlamadan birilerine verildiğinin açık ifadesidir. Bu nedenle önerge dahilinde ‘bu ihalelerde danışıklı dövüş mü var?’ sorusunu bir kez daha soruyoruz.” diye konuştu.  

İHALELER BAŞKANIN İNİSİYATİFİYLE Mİ YAPILMAKTADIR?

Belediye tarafından düzenlenen organizasyonların ihalelerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Akbay, şunları söyledi;

“Sayın Tanju Özcan, bizzat kendisi ihaleler için ödenen ücretlerin ihale tarihi 30-31 Ağustos tarihlerini kapsamasına rağmen önceki ve sonraki organizasyonlar için bu paraların ödendiğini söylemiştir. Bu bizzat kendi ifadesidir. Bu durumda düz mantıkla ilerideki ihalelerin kime verileceği belli midir, hukuken belediyenin ileri dönük ücret ödemesi mümkün müdür? Yine belediyede ihalelerden sorumlu memur kürsüden bir ihalenin başkanın talimatıyla iptal edildiğini aleni olarak söylemiştir ki, bu durumun izahı mümkün değildir. Belediyede şu an ihaleler başkanın inisiyatifiyle mi yapılmaktadır? Hukuk bunun neresindedir? 20 yıldır cüzdanında fotoğrafını taşıdığı Şevval Sam’a belediye cüzdanından ne kadar bedel ödenmiştir? 20 yıl cüzdanında taşımanın bedelinin ağır olduğunu düşünüyoruz.”

BOLU KABAĞI TANITIMI İÇİN NİYE İHALEYE ÇIKILDI?

Bolu kabağının coğrafi işaret çalışması için Abant İzzet Baysal Üniversitesinin bedelsiz yapma teklifinde bulunduğunu hatırlatan Akbay, “Bolu kabağının coğrafi işaret çalışmasında yapılacak olan veri toplama analiz araştırma literatür oluşturma coğrafi işaret eğitimi işi olarak tanıtım organizasyonu ihalesi yapılmıştır. Ve bu ihale 370 bin bedelli bir ihaledir. Halbuki aldığımız bilgiye göre Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitemiz bu işi Bolu Belediyesine bedelsiz yapma teklifinde bulunmuş iken neden böyle bir ihaleye çıkılmış, neden böyle bir bedel ödenmiştir? Evren Alankuş kimdir? Siyasi bir kimliği var mıdır? Söz konusu firma ihaleye girme şartlarını taşımakta mıdır?” şeklinde konuştu.

4 yorum yapılmış
  • Kral
    9 Eylül 2021 • 05:02
    Daha bunlar az başımıza neler gelecek. Tarafsız biri olarak söylüyorum akpnin her yaptığına doğru diyen bir kesimin olduğu gibi bir chp iyi parti güruhu ortaya çıktı. Ne yaparlarsa bravo diyorlar. Olan halka ve ülkemize olur bu gidişle. Başkanın şu yaptığının savunulacak hiçbir tarafı yok. Seçilirken haktan hukuktan bahsediyorsun seçildikten sonra bunları.
  • Mustafa
    10 Eylül 2021 • 06:05
    Kanal Yolu Asfaltını acil tamamlayınız. Köye çevirdiniz Boluyu
  • Dramali
    11 Eylül 2021 • 02:37
    Kabagi aydin ili tescillendirdi siz uyumaya devam edin iyi uykularrr.
  • Adalet
    12 Eylül 2021 • 04:22
    Tañju ożcan o kadar tehĺiķeĺiki adamı isiñe gglirse ipe götürür işine gelirşe ipten alır
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.