VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DEPREM MÜZESİNİN TEMELLERİ ATILDI

8 Eylül 2021

..............................................................................

Bolu Belediyesi’nce Boluluların hizmetine sunulacak olan yeni Deprem Müzesi’nin temeli atıldı. Temel Atma Töreni’nde konuşan Başkan Özcan, “Bolu’da ve bölgemizde mimari açıdan eşi benzeri olmayan bir proje olacak. Bundan sonra depremi anarken, müzesinde anacağız. Burası 24 saat canlı bir mekân olacak” dedi.

2021 yılında yatırımlara hız veren Bolu Belediyesi, Zübeyde Hanım Camii ve Yeni İtfaiye Müdürlüğü Binası’nın ardından Yeni Deprem Müzesi’nin de Temel Atma Törenini gerçekleştirdi.  Kalıcı Konutlar Umutkent Mahallesi’nde eski Deprem Anıtı’nın yerine yapılacak Yeni Deprem Müzesi’nin Temel Atma Töreni’ne Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, önceki dönem Belediye Başkanlarından Yüksel Ceylan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende; ilk olarak Belediye Bandosu mini konser gerçekleştirdi. Daha sonra ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bir konuşma yaptı.

“24 SAAT CANLI OLACAK”

Ardından depremin anısının yaşatılması için yapılan Deprem Anıtı ile ilgili konuşan Başkan Özcan, “Altı müzeydi, üstünde de göbeğe yerleştirdiğimiz heykel vardı. Ama drenaj problemi çözülemediği için burası sürekli su aldı. En son utanç bir hale geldi eski belediye başkanı burayı mantar deposu olarak birine kiralamıştı bizim geldiğimizde. Böyle bir şey olmaz dedik. Biz hatırlansın diye farklı bir proje çizelim dedik. Deprem Anıtı olmasın, bir Deprem Müzesi olsun dedik. Yeni projenin detaylarından da bahseden Özcan, “İki katlı çok farklı görseli olan, Bolu’da emsali bir olmayan bir bina tasarlattık. Bolu’da ve bölgemizde mimari açıdan eşi benzeri olmayan bir proje olacak. Alt katında Deprem Müzesi ve yine deprem anını yaşayabileceğiniz simülasyon odası bulabileceksiniz. Üst katını ise tamamen camdan oluşan ki böyle bir yapı yok, sürekli renk değiştiren güzel bir kafe ve kütüphane olacak. Ama bu proje sadece bu yapıdan ibaret değil. Arkadaki parkı da kapsayan proje. Burada bulunduğumuz parkta, içinde kaykay pistleri, tırmanma duvarları olan güzel parklardan biri haline gelecek. Dolayısıyla bundan sonra depremi anarken, müzesinde anacağız. Burası 24 saat canlı bir mekan olacak” ifadelerini kullandı.

Özcan konuşmasının ardından, dua yapıldı. Yapılan dua sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, önceki dönem Belediye Başkanı Yüksel Ceylan ve diğer protokol üyeleri, butona basarak, yeni Deprem Müzesi’nin temeline ilk betonu gönderdiler.

  • DEPREM MÜZESİNİN TEMELLERİ ATILDI
  • DEPREM MÜZESİNİN TEMELLERİ ATILDI
  • DEPREM MÜZESİNİN TEMELLERİ ATILDI
  • DEPREM MÜZESİNİN TEMELLERİ ATILDI
  • DEPREM MÜZESİNİN TEMELLERİ ATILDI
3 yorum yapılmış
  • Mustafa
    8 Eylül 2021 • 23:17
    Zerdali Sokak, Sınır Sokak, Behiye Baysal Caddesi ve Alpağut Caddelerinin kesiştiği KANAL YOLU üzerindeki kavşakta bulunan asfalt yarığının acilen yamalanması ve asfaltlanması gerekmektedir. (A101, Kanal 14 Market ve Konak Kırathanesinin bulunduğu Kavşak). Daha önce belediyeye 331178 nolu başvuru ile iletmeme rağmen asfalt yamaları yapılmakta ve yapılmaya devam etmekte diye ucu acık mesaj yolladılar. Acil çözüm bekliyoruz.
  • KEREM
    9 Eylül 2021 • 00:02
    YÜKSEL ABİNİZ YAPSAYDI DEPREM DE O VARDI NE YAPTI DÜNYA BANKASINDAN GELEN PARALARI ALTINDA SERCE NE İŞ YAPTI BOLUYA MÜZEYMİŞ MİLLET AÇ AÇ KALDI NEYİN PEŞİNDESİN
  • Bolu
    9 Eylül 2021 • 00:42
    Başkan işe yarayacak işler yap yine boş şeylerle uğraşıyorsun vatandaşlara yarar sağlayacak hizmetler yap boş yapma
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.