VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MÜFTÜLÜĞÜN KERMESİ İLGİ GÖRÜYOR

13 Ağustos 2021

....................................................

Bolu İl Müftülüğü tarafından Kadı Cami önünde kurulan kermes vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kermesİ Bolu Valisi Ahmet Ümit’in eşi, Şengül Ümit de ziyaret etti.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kermeste el yapımı ürünler, ambalajlı bir şekilde hijyen koşullarında satılıyor. Satılan ürünlerden elde edilen gelir ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerdeki kütüphane ihtiyacının karşılanması için kullanılacak. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermesi Bolu Valisi Ahmet Ümit’in eşi Şengül Ümit de ziyaret etti. Stantları tek tek inceleyen Ümit, kermes görevlilerine kolaylıklar diledi. El yapımı yiyeceklerin satıldığı kermes 14 Ağustos Cumartesi günü saat 19.00’a kadar açık.

“PROJE KAPSAMINDA KERMES DÜZENLİYORUZ”

Kermes hakkında detaylı bilgiyi Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu verdi. Bolu’da bir okula kütüphane yapılacağına dikkat çeken Tahiroğlu, “Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kollarımız, seçilen bazı illerimizde kermes düzenliyorlar. Gönül Köprüsü Kütüphanem diye bir projemiz var. Bu proje kapsamında kermes düzenliyoruz. Buradan hâsıl olan gelirlerle, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınları arasından bir tanesi Bolu belirleyeceğimiz bir okulda kütüphane oluşturacağız. Birini de kardeş il Batman’da bir okulda kütüphane oluşturacağız. Kütüphanesi olmayan bir okulu tercih ediyoruz. Başkanlığımızın yayınlarından, başkanlığımızın yetkili kişileri tarafından belirlenecek olan kitaplar var. Ortaokul ayrı, lise ayrı, ilköğretiminki ayrı… Dolayısıyla o belirlenmiş olan kitapları buradan elde ettiğimiz gelirlerle kütüphane kurmuş olacağız. Yani çocuklarımızın, özellikle gençlerimizin daha iyi yetişmesi için; Vatana, millete, dinine, diyanetine sahip çıkması, hizmet etmesi için kütüphane oluşturuyoruz.  Son derece önemli ve kutsal bir görev. Herkese çok teşekkürler.” dedi.

  • MÜFTÜLÜĞÜN KERMESİ İLGİ GÖRÜYOR
  • MÜFTÜLÜĞÜN KERMESİ İLGİ GÖRÜYOR
  • MÜFTÜLÜĞÜN KERMESİ İLGİ GÖRÜYOR
1 yorum yapılmış
  • Mehmet
    15 Ağustos 2021 • 11:28
    Siz önce yaz aylarında camilere gönderdiğimiz evlatlarımıza bir kuranıkerim verin sonra sağa sola kütüphane açın.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.