VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SOYLU’DAN YANGIN PAYLAŞIMLARINA TEPKİ

2 Ağustos 2021

................................................................

Birçok noktada etkili olan orman yangınlarını söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. Günlerdir Türkiye’yi etkisi altına alan yangınlar için her yerden yoğun çaba sarf ediliyor. Yangınların çıkma konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yangın bölgesinden cevap verdi. Soylu, "Şu anda sosyal medyanın yüzde 90'ı tezvirat ve yalandır" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dahil birçok bakan ve bakan yardımcısı, afet bölgelerindeki çalışmaları yakından takip ediyor. Bakanlar tarafından Muğla'nın Milas ilçesindeki Yangın Koordinasyon Merkezi’nde toplantı gerçekleştirildi. Yapılan görüşmelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yangının rant sebebiyle çıkarıldığı iddialarına yanıt verdi.

“BU SORUMSUZLUKTUR”

İçişleri Bakanı Soylu, yangın bölgesinde yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;
"Ana muhalefet partisi genel başkanından bir istirhamımız var. Bakın biz burada şehirler belediyelerin görev alanındadır diye bir şey bugüne kadar söylemedik. Antalya’da 4 gündür hem Manavgat Belediye Başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi’ndendir hem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi’ndendir, biz beraber çalışıyoruz. Eksik sahada görmüyor muyum? Baktığım zaman 10 tane 20 tane eksik görürüm. Ama eksiği söylersem, yani Twitter’a yazar şu da eksikti şu da şöyleydi dersem doğru yapmış olur muyum? Bu bir sorumluluk mu? Bu sorumsuzluktur. Tam tersi Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bir istirhamım daha var. Eğer siz dönüp bizim ormanları sadece turizm alanı açmak ve rant için yaktığımızı söylersiniz, Antalya belediyenize, Muğla belediyenize şunu söylersiniz lider olarak, 'Arkadaş biraz ağırdan alın.' Bu yanlış ve eksik bir şeydir. Ki bu arkadaşlarım böyle bir şey yapmıyorlar. 

“İŞİ OLAN YANGIN SÖNDÜRÜYOR OLMAYAN DEDİKODU YAPIYOR”

Hep beraber mücadele ediyoruz. Ama burada bu ayrımı ortaya koyup, acaba siyasi bir öfke meydana koydurabilir miyim? Zaten sosyal medyada kimse elinden geleni ardına koymuyor. Buradan vatandaşlarımıza söylemek istiyorum. Şu anda sosyal medyanın yüzde 90'ı tezvirat ve yalandır. Bütün bilgiler elimizde. Emniyet olarak ve jandarma olarak bütün bilgiler elimizde. İşi olan insanlar yangını söndürmeye çalışıyorlar. İşi olmayan insanlar dedikodu yapıyorlar. Allah rızası için. İnsanlar gece gündüz uyumuyorlar. Nasıl anlatacaksın? Oradaki insanların sosyal medya ile ne ilgisi var ya. Oradaki insanlar vali bey 2 tanker suyu getirebilirsek şurayı kapabileceğiz diyor. Ormancı da diyor muhtar da diyor köylü de diyor. El birliği içinde mücadele ediyorlar. Neden? Uçakların söndürmeye başlamasından önce biz hazırlıklarımızı yapalım onlara daha iyi bir alan bırakalım diye.  Buradan istirhamım lütfen ormanlık bölgelerde gezip selfie çekmeyin. Bu yanlış bir şeydir. Bu herkesin moralini bozuyor. Lütfen yerel yönetimlerle belediyelerle hükümet arasına nifak sokup, milletin çalışma kuvvetini aşağıya almayalım."

2 yorum yapılmış
  • brahimkymaz
    2 Ağustos 2021 • 07:26
    Bakanım doğru söylüyor gün siyaset yapma günü değil, ortada yangın var, yangın sönsün tartışma ondan sonra olur, bakıyorum da, sanki ormanları ateşe veren şerefsizlere bir şey diyen yok tek suçlu iktidar sanki yapmayın ayıp oluyor
  • Bolulu
    3 Ağustos 2021 • 05:08
    Milletin paralarıyla lüks makam arabaları alıp paraları çarçur ettiniz, yangın uçaklarının bakımını yapmadınız şimdide suçlu biz değiliz diyorsunuz ayıp günah. Bunların hesabı sorulur..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.