VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞIBOŞ KÖPEKLER BOLU'YA BIRAKILIYOR

22 Temmuz 2021

.....................................................................

HABER: Mutlu YUCA - Bolu Gazeteciler Cemiyeti Bayram Gazetesi 

Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık, farklı bölgelerden kamyonlarla gelen kişilerin yüzlerce başıboş köpeği kentteki ormanlık alanlara bıraktıklarını belirterek, “Bolu ili tam orta noktada olduğu için bölgemize aşırı derecede köpek salımı var. Köpeklerde aç kaldıkları için şehir merkezine doğru yöneliyorlar” dedi.

Bölgenin en büyük hayvan hastanesinin bulunduğu Bolu’da kediler ve köpeklerin her türlü tedavileri yapılıp kısırlaştırma işlemi yapılarak tekrar doğal ortamlarına bırakılıyor. Bolu Belediyesine ait hayvan hastanesinin yanı sıra 400 hayvan kapasiteli barınağında sorumlusu olan Varlık, “Sahipsiz hayvanların bakımı, kısırlaştırma ve kemik ameliyatları yapılıyor. Aynı zamanda hayvanları sahiplendiriyoruz. Son zamanlarda yoğun şekilde trafik kazası veya bir insan tarafından yaralanmış hayvanlar geliyor. Bu hayvanlarında tedavileri hayvan hastanemizde yapılıyor. 25 kişilik bir ekiple bu çalışmaları yürütüyoruz. Hayvan hastanemizde hayvanların büyük oranda tedavileri ve ameliyatları yapılıyor. Barınağımız 400 hayvan kapasiteli. 400 hayvanı aynı anda rahat bir şekilde barındırabiliyoruz. Köpeklerimizin ve kedilerimizin tedavileri bitip kısırlaştırılmaları yapıldıktan sonra doğal ortamlarına geri bırakıyoruz” diye konuştu.

ÇEVRE İLLERDEN KAMYONLARLA KÖPEKLERİ GETİRİP BIRAKIYORLAR

Çevre illerden Bolu’ya bırakılan köpekler nedeniyle kentteki başıboş köpeklerin sayısının arttığına dikkat çeken Varlık, “Bolu ili tam orta noktada olduğu için bölgemize aşırı derecede köpek salımı var. Bolu’da bu kadar çok başıboş köpek yok. Geçtiğimiz haftalarda başka bir ilden gelerek Gölcük’ün üst tarafına bir kamyon dolusu köpek bırakıp gitmişler. Bolu’da bu kadar çok başıboş köpeğin olmasının sebebi çevreden köpeklerin getirilerek bizim bölgemize bırakılması. Ya otoyol kenarına yada Gölcük’ün üst tarafındaki ormanlık alanlara bırakıyorlar. Köpeklerde aç kaldıkları için şehir merkezine doğru yöneliyorlar” ifadelerini kullandı.

YAVRULARA DOKUNMAYIN

Tedavileri tamamlanan köpeklerin insanlardan uzak alanlara doğal ortamlara bıraktıklarını dile getiren Varlık, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Biz tedavileri tamamlanan köpekleri şehir merkezine bırakmıyoruz. 7-8 tane besleme alanları oluşturduk. Haftada 4-5 gün giderek ormanlık alanda beslemelerini yapıyoruz. Hiç aksatmadan yemleme çalışmalarına devam ediyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz zararı olmayan bir hayvana dokunmasınlar. Biz zaten onları alıp kısırlaştırmalarını yapıp tekrar insanlardan uzak doğal ortamına bırakıyoruz. Herkes evinin önüne yediği yemeği bir kap içerisinde koysa hiçbir canlı aç kalmaz. Oradan kedide köpekte kuşlarda yemek yiyor. Yaz dönemlerinde kedi ve köpeklerin doğumları arttığı için vatandaşlardan tek ricam yavrulara dokunmasınlar. Anne sütü olmazsa yaşayamazlar. Kedi olsun köpek olsun yavrusunu büyütmesine izin versinler. Bu hayvanlar buraya geldiği zamanda yaşatamıyoruz. En azından bulunduğu ortamda büyümesine müsaade etsinler.”

  • BAŞIBOŞ KÖPEKLER BOLU'YA BIRAKILIYOR
  • BAŞIBOŞ KÖPEKLER BOLU'YA BIRAKILIYOR
  • BAŞIBOŞ KÖPEKLER BOLU'YA BIRAKILIYOR
  • BAŞIBOŞ KÖPEKLER BOLU'YA BIRAKILIYOR
2 yorum yapılmış
  • NezihErkan
    22 Temmuz 2021 • 09:28
    Yıllar önce hendek belediyesi kartal tepe civarına yaklaşık 65 köpek bırakmışlardı! Biz hala o canlardan dört tanesini organize sanayi bölgesinde besliyoruz.
  • FATH
    22 Temmuz 2021 • 22:38
    Nezih abi keşke herkes senin gibi olsa. Senin bahsttiğin 4 köpek gibi olsa. beslediğin köpek sayısı 400 falan vardır. Harcadığın zamana paraya yakıta. Saygılar abi. (HAYVAN sevenlere örnek bir insandır kendisi)
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.