VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MECLİSTE SOSYAL KONUT GERGİNLİĞİ

9 Temmuz 2021

....................................................

Bolu Belediyesinin Dağkent’te yapmayı planladığı sosyal konut projesi belediye meclis toplantısında gerginlik yarattı. AK Parti’li meclis üyesi Kamuran Avcı, sosyal konut yerine Aktaş, Akpınar ve Semerkant Mahallesi’nde kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini savunurken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise sosyal konut ve kentsel dönüşümün farklı olduğunu ve o mahalleler için de çalıştıklarını söyledi.

Dağkent’te yapılmak istenen otel ve sosyal konutlarla ilgili Bolu Belediyesi Meclis toplantısında kentsel dönüşüm tartışması yaşandı. Bölgede yapılacak konutların Dağkent’in hürriyetine uymayacağına dikkat çeken Avcı, “Dağkent’te bir sosyal konut adı altında Dağkent’in hürriyetine aykırı bir iş içerisine girmeyelim. Hatta bu arsayı aldığımızda sosyal konut yapacağız dedik. Sayın Başkan onun yanına da çok güzel bir ticari merkez, turizm merkezi tarzında otel diyor. Kendisi, muhtemelen bir otel arazi ayırdı. Onu da satacaktı herhalde” dedi.

"AKTAŞ’I, AKPINAR’I, SEMERKANT’I DÖNÜŞTÜRELİM”

Avcı, sosyal konut yapmak yerine Aktaş, Semerkant ve Akpınar Mahallelerinin kentsel dönüşümle yeniden yapılandırılmasını ifade ederek şunları söyledi:
“Sosyal konut yapacaksak buyurun gelin Aktaş’ı, Akpınar’ı, Semerkant’ı dönüştürelim. Kentsel dönüşüme sokalım. Hem şehir merkezinde yürüme mesafesinde okullara, şehir merkezine her yere yakın daha ucuz belki gelecek konutlar anlamında hem bu mahallelerimizi dönüştürmüş oluruz hem de sosyal konut yapmış olacağız. Fikrimiz budur. Doğru veya yanlış düşünüyor olabiliriz. Ben bu fikirdeyim. Bunu sonuna kadar da savunuyorum. Bu mahallelerimizi acilen kurtarmamız gerektiğine inanıyorum. Dağkent’in önündeki bu arsanın aykırı bir hürriyette yapılaşması güzel olmayacaktır. Bu benim önerim. İster kabul edersiniz, ister etmezsiniz. Bunun takdirini Bolu halkı verecektir” 

SOSYAL KONUT İLE KENTSEL DÖNÜŞÜM ARASINDA FARK VAR

Avcı’nın üç mahallede yapılmasını istediği kentsel dönüşüm çıkışına cevap veren Başkan Özcan, “Sosyal konut ile kentsel dönüşüm arasında fark var. Kentsel Dönüşüm Yasasını hiç müteahhit olarak okudunuz mu? Anladınız mı? Peki, Bolu Belediyesi’nin bir kentsel dönüşüm girişimi olmuş haberiniz var mı? Becerememişler. Kolay değil. Şimdi senin dediğin kentsel dönüşüm ile benim dediğim sosyal konutun ne alakası var? Kentsel dönüşüm bir bölgede depreme dayanıksız konutların ortadan kaldırılması, daha dayanıklı konutların ortaya çıkması, yolların, caddelerin, sosyal donatıların yeniden planlanabilmesi amacıyla yapılan dönüşümdür. Biz zaten kentsel dönüşüme teşvik etmek için, yakında göreceksin Karaçayır Mahallesi’nde burada oy birliğiyle karar aldık, bölgesel revizyonlar yapacağız. İmar planlarımızı ona göre değiştiriyoruz. Ama ben diyorum ki sosyal konut yapacağım, fakire fukaraya, sen kentsel dönüşümden bahsediyorsun” şeklinde konuştu.

6 yorum yapılmış
  • Cemal
    10 Temmuz 2021 • 21:35
    İkisini birden yapın bolunun İkisini de ihtiyacı var 500-600 bin TL ye asgari ücretli nasıl ev alsın bir insan bütün ömrünü nasıl kirada geçirsin adalet yok bu dünyada bu tarz projeler desteklenmeli başkan vatandaş yararlansın fakir fukara ev barkodu sahibi olsun diyor diğeri ben nasıl daha çok para kazanırım diyor
  • Mustafa
    10 Temmuz 2021 • 02:47
    Tanju bey projeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Şimdiden teşekkür ediyorum.
  • VATANDARIZA
    12 Temmuz 2021 • 00:01
    BU AKLAR .. İŞLERİNE GELMEYEN İŞLERİ KARALAR.KENDİLERİNDE OLSA BAŞKANLIK BEN YAPTIM OLDU HAVASINA GİRERLER. DAĞKENTTİN NERESİ UZAK. TAMAMI 7 KM. BUNLAR HİÇ BÜYÜKŞEHİR GÖRMEMİŞLERMİ.. ANA YOL KENARI HERDAİM AÇIK YOL. SANKİ DAĞKENT DEYİNCE DAĞDAN İNECEKLER. FESUPHANALLAH. BİRAZ DA ORALAR KALKINSIN HAREKETLENSİN FENA MI.
  • VATANDARIZA
    12 Temmuz 2021 • 00:23
    YAKLAŞIK 10 YILDIR DAĞKENTE DOĞRU DÜRÜST HİZMET GELMEDİ. BİR MARKET ZİNCİRİ BİLE YENİ GELDİ. ÇARŞIİÇİ MARKET KAYNIYOR. YANYOL BİLE HALEN PAŞAKÖYDE KALDI. DAĞKENTE BAĞLANAMADI. AYPTIR. VİYADÜK İSTEDİK ÜNİVERSİTEYE ONU BİLE YAPMADILAR. OYSA AALAATTİN BEY OY UĞRUNA SÖZ VERMİŞTİ. VELHASIL O KONUTLAR ORAYA GELİRSE CANLILIK ARTACAK. HA O UCUBE DAĞKENT VİLLARINA BİŞEY OLMAZ MERAK ETMEYİN . ZATEN ORADA 2 TANE APARTMAN VAR.
  • VATANDARIZA
    12 Temmuz 2021 • 00:24
    SIRF İŞ YAPTIRMAMAK İÇİN BAŞKANIN İŞİNE MANİ OLMAYIN DERİM O KADAR..
  • Mustafa
    13 Temmuz 2021 • 04:59
    Bolu hava koridorunu iyice tıkayın bakalım.. gelecek nesiller size lanet okuyacak
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.