VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"MÜZİĞE KİMSE DOKUNMASIN, EKMEĞİMİZİ YİYELİM"

25 Haziran 2021

............................................

Bolulu ünlü sanatçı Ramazan Çelik, pandemi nedeniyle 18 aydır sahnelerden uzak kaldığını belirterek, “Güzel günler bizleri bekliyor. Güzel günler ve bunların devamı için hepimizin çaba göstermesi gerekiyor. Saat 24.00 denildiği zaman insanların çoğu aşacak süreyi ondan sonra ceza durumu olacak. Müziğe kimse dokunmasın. Bıraksınlar bizde bu işten ekmeğimizi yiyelim” dedi.

Özgürbolu TV Youtube ve Facebook sayfaları üzerinden yayınlanacak olan 'Bülent Velioğlu Soruyor' programına konuşan Bolu'nun Gerede ilçesinde yaşayan ünlü sanatçı Ramazan Çelik pandemi döneminde en çok zarar gören meslek grubunun müzik sektörü olduğuna dikkat çekerek, “İlk kapanan sektör biz olduk ve en son düşünülen bizler olduk. Maalesef ülkemizde müziğe çok farklı bakış açıları var. Müzisyenler sadece konu eğlenmek olduğunda insanların aklına geliyorlar. 18 aydır çalışmıyoruz ve birçok müzisyen kardeşim bu yüzden intihar etti. Düşünebiliyor musunuz? Maddi sıkıntılar çeken, aç kalan çocuklar, evine ekmek götüremeyen insanlar oldu. Ayrıca müzisyenler gururludur. Keşke yapmasalardı. Bu durum da bize çalışırken bir şeylerin kenara koymayı öğretti” şeklinde konuştu.

1 TEMMUZ’DAN SONRA GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

1 Temmuz tarihinden itibaren yasakların kalkmasıyla birlikte müzik sektörünün hareketleneceğini anlatan Çelik, şunları söyledi:

“Sağlığın ne kadar önemli olduğunu öğretti. Müzisyenlik biraz zor ve duygusal bir meslektir. Herkes müzisyen olamaz. İnşallah Temmuz Ayı itibariyle yasaklar kalkıyor. Bizlerde işimizin başında olacağız. Bütün müzisyen arkadaşlarımız için hayırlı oldun. İşlerimiz yavaş yavaş açıldı. Güzel günler bizleri bekliyor. Güzel günler ve bunların devamı için hepimizin çaba göstermesi gerekiyor. Dikkat edip aşı olmamız gerekiyor. Çoğu kişi aşı olmak istemediğini dile getiriyor. Herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Bende aşımı oldum. Şu anda da kendimi koruyorum. Ama tabi ki sadece benim kendimi korumamla olmuyor. Bütün insanlar kendini korumalı. Elbirliğiyle inşallah güzel günlere erişeceğiz.  2021 yılındayız. Müzik ruhun gıdasıdır.”

“BIRAKSINLAR EKMEĞİMİZİ YİYELİM”

Gece saat 12.00’da sona erecek müzik yayınının esnetilmesi gerektiğini savunan Ramazan Çelik, “Tamam 24.00’da bitecek ama bunun gece sektörü ve turizm sektörü var. Bu insanlar gece 3’e 4’e kadar çalışıyor, çalışmak zorunda. Bu insanlar ekmek yemek zorunda. Saat 24.00 denildiği zaman insanların çoğu aşacak süreyi ondan sonra ceza durumu olacak. Bence biraz esneme olması gerekiyor. Müziği serbest bırakmaları lazım. Müziğe kimse dokunmasın. Müziksiz hayat olmaz. Müzik bizim her şeyimiz. Bıraksınlar bizde bu işten ekmeğimizi yiyelim” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.