VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TAŞKINLARIN NEDENİ KAPANAN KANAL MI?

19 Haziran 2021

....................................................

HABER / BÜLENT VELİOĞLU – MUTLU YUCA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sağanak yağmur sonrası kentte yaşanan taşkınlardan sadece 3-4 tanesinin kanal kapatma kaynaklı olduğunu açıklayarak, “Bu yağmurlama hattının tamamını bu ana hatta bağlayamamışız. Kılcal bazı bağlantılar kalmıştı ve bir hafta süreye ihtiyacımız vardı. Son taşkında bize gelen 116 tane ihbar var. 116 ihbarın sadece 3-4 tanesi orayla ilgili” dedi.

Başkan Özcan, kentte etkili olan sağanak yağmur sonrası yaşanan su taşkınlarının kapatılan kanalın neden olduğuna ilişkin iddialara yanıt verdi. Özgürbolu’ya özel açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, Bolu’da robotla kanal temizliğini ilk kez kendilerinin yaptığını hatırlatarak, “Daha önce hiçbir zaman kanalizasyon ve yağmurlama hatları Bolu’da robotla incelenmemiş. Buradaki taşkınlarının yüzde 80’inin nedeni eski belediye yönetiminin hatalı imalatlarından kaynaklanıyor. Bunun geri kalan kısmı da binaların hatalı yapılmasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

“AÇIK OLARAK SÖYLÜYORUM YÜZDE 99’U ESKİ BELEDİYE BAŞKANININ SORUMLULUĞUNDA”

Açıklamasına devam eden Özcan, “Belediye kot uygulamalarına yani binanın derinliğine hiç dikkat etmemiş. Bu taşkınlarının nedeninin yüzde 99’u doğrudan ve dolaylı olarak müteahhitleri kontrol etmeyerek, hatalı imalat yaparak açık olarak söylüyorum yüzde 99’u eski belediye başkanının sorumluluğunda. Biz buna ek olarak yağmur suyu ve kanalizasyon hatları yapmasaydık daha büyük felaket olurdu” diye konuştu.

Meydana gelen taşkınlardan 3-4 tanesinin kanal kaynaklı olduğunu açıklayan Başkan Özcan, şunları söyledi:

“ARZU HANIMIN HABERİ YOK”

“Arzu hanımın haberi bile yok. Her gün oradan gelip geçiyor. Biz kanalı kapattık, yağmur suyu hatlarını da koyduk. Orada üç tane boru var. İki tanesi DSİ’ye ait borular üzerinde de bin 200’lük bir boru daha var. O da yağmurlama hattı. Orada bizim eksik kaldığımız konu şuydu. Bu yağmurlama hattının tamamını bu ana hatta bağlayamamışız. Kılcal bazı bağlantılar kalmıştı ve bir hafta süreye ihtiyacımız vardı. Şimdi onlarında da yüzde 80’ini tamamlandı. Kanaldan dolayı bu nedenle birkaç taşkın meydana geldi. Son taşkında bize gelen 116 tane ihbar var. 116 ihbarın sadece 3-4 tanesi orayla ilgili. Geri kalanı eski yerlerle alakalı.”

  • TAŞKINLARIN NEDENİ KAPANAN KANAL MI?
  • TAŞKINLARIN NEDENİ KAPANAN KANAL MI?
  • TAŞKINLARIN NEDENİ KAPANAN KANAL MI?
5 yorum yapılmış
  • YasinPazarc
    19 Haziran 2021 • 04:08
    Şahit olduğum bir konu; Alt yapı yapılırken 2 adet mavi büyük boru döşediler o borulardan biri kanalizasyon birde yağmur sularının aktığı boru. Buraya kadar normal ama anormal olan şey bütün yağmurlama sistemini kanalizasyona bağlamaları.Hızlı yağan yağmur kapaklardan kanalizasyona gidiyor oradan da valf sistemi olmayan tuvaletlerden fışkırıyor bodrum katlarının çoğunun su basma nedeni bu...
  • AhmetYerlikaya
    19 Haziran 2021 • 08:27
    Başkanım anlamazlar senin nefes alman bile onlari çıldırtıyor...Bolu'nun öz evladı en azından adam gibi adamsin
  • bolulu
    19 Haziran 2021 • 21:12
    Alpagutbeyde osman gazi caddesinde ana hat ağzına kadar doluyor.oradanda evlerin ve garajlara su doluyor.Belediyeden gorevliler geliyor.halledecegiz diyorlar.muracaatlarimizi yaptık bakalim. çözüme ne zaman kavuşur..
  • KssadanHisse
    20 Haziran 2021 • 02:57
    Eski müdür yeni müdürün masasına 3 zart bırakır başın sıkışırsa aç diye,ilk yıl işler gayet güzel gider,ancak zamanla halk homurdanmaya başlar,bunun üzerine müdür ilk zarfı açar, zarfta senden öncekileri kötüle yazar,böylece müdür durumu biraz idare eder ancak işler daha da kötüye gider bunun üzerine müdür ikinci zarfı açar zarfta yanındakileri kötüle der müdür biraz daha idare eder ancak işler düzelmez çaresiz kalan müdür 3.cü zarfı da açar zar
  • Bolulu
    20 Haziran 2021 • 22:16
    kıssadan hisse durumu gayet net açıklamış. kanal yolunda hele yol genişlemede haksızlıklar başlasın muhtarıyla birlikte nasıl sonları olacak herkes görecek az sabırrrr gazetelerde nasıl manşet olacaklar sokağa çıkamayacaklar. nasıl yolsuzluklar yapılıyor. yapın bakalım.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.