VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AVCI’DAN SOSYAL KONUT PROJESİ ELEŞTİRİSİ

14 Haziran 2021

..............................

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kamuran Avcı, Bolu Belediyesi tarafından Dağkent bölgesinde yapımı planlanan sosyal konut ve çok katlı otel projesinin konumunun yanlış olduğuna dikkat çekerek, “Şehrin merkezinde eski yapı stoğu ile atıl durumda olan Aktaş, Semerkand ve Karaçayır gibi mahallerde bu türlü bir projenin hayata geçebilir” dedi.

Dağkent’te yapılacak projenin sosyal konut projesine aykırı olduğunu vurgulayan Avcı, “Sosyal konut projeleri yapılmalı, dar gelirli ailelere gerçekten amacına uygun bu projeleri üretmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bizde Bolu Belediyesinin bu projesine destek verdik ancak Sayın Başkan’ın yapmak istediği projenin bir kere lokasyon olarak konumu çok doğru değil. Dağkent bölgesinin bir hüvviyeti var. İki katlı üç katlı yaklaşık bin dört yüz tane villadan oluşan bir bölgeden bahsediyoruz. Şimdi geliyoruz bu bölgenin önüne kendileri kabul etmese bile çok büyük bir emsalle yaklaşık 10 kata kadar yapabileceğimiz bir emsal artışıyla bir yapı yapmaya çalışıyoruz. Sosyal konut adı altında ilk önce burada bir proje yapmak istedik. Tamam destek de çıktık, yapabilirsiniz dedik ama ben o gün de lokasyon olarak yerin doğru olmadığını söylemiştim” diye konuştu.

EMSAL ARTIŞI VE OTEL ALANI KAFALARDA SORU İŞARETLERİ OLUŞTURDU

Avcı, emsal artışı ve arsanın bir kısmının da otel alanı olarak ayrılmasının kafalarda soru işaretlerine neden olduğunun altını çizerek şunları söyledi:
“Bir ticari merkez yapılmak isteniyor gibi, yüksek katlı yapılar yapmak istiyormuş gibi bir durum sezdim. Bu benim fikrimdi. Dar gelirli ailelere sosyal konut yapacaksanız eğer bir kere lokasyon olarak bu insanların işe gidiş gelişlerini hesaplamanız lazım, servis ücretlerini hesaplamanız lazım, şehir merkezlerine, okullara yakınlığını hesaplamanız lazım. Çünkü dar gelirli aileye konut vereceksiniz adam bir ailede iki çocuk evebeynlerle beraber 4 kişi ortalama her gün sabah akşam servis paralarını öderlerse ayda 2 bin liraya yakın bir servis parası çıkacak. Şimdi yaptığın sosyal konutun bir kere hüvviyetine aykırı bir durum”

KIRSAL KALMIŞ MAHALLELERDE DÖNÜŞÜM YAPILSIN ÇAĞRISI

Sosyal konut projesinin kentteki kırsal kalmış mahallelerde yapılması gerektiğini ifade eden Avcı, “Bolu’nun acilen belirli bölgelerde kentsel dönüşüme çıkması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hem çok eski binalarımız var hem de deprem yaşamış, deprem bölgesinde olan bir il olarak yapı stokunu daha yeni binalarla tamamlamamız lazım, sonuçta önce insan diyoruz. Yaşantının temelinde bu olmalı. Dolayısıyla benimde Sayın Başkan’a her bu konu gündeme geldiğinde bu sosyal konut projesi şehrin merkezinde yürüme lokasyonunda bir yerde olmalıdır önerim var. Değerlendirilebilecek mahallelerimiz var. Gerçek anlamda da çok kırsal kalmış, merkeze 2 dakika mesafede o kadar köhne duruyor ki bizim Aktaş, Semerkant, Akpınar mahallelerimiz. Önerimde buydu siz madem bir sosyal konut projesi yapmak istiyorsunuz buyurun lokasyon olarak şehrin merkezinde hem kentsel dönüşümü yapmış olacağız hem bu kirli eski hüvviyetten mahallelerimizi kurtarmış olacağız, daha doğru bir donatıyla yeni bir yaşam alanı ortaya çıkaracağız. Hem de merkeze yakın daha düşük gelirli ailelerimize de konut üretmiş olacağız“ diye konuştu.

HABER. tvbolu.com.tr

1 yorum yapılmış
  • HalilErdogan
    15 Haziran 2021 • 00:15
    Belediyenin yapacağı sosyal konutlara başvuru şartları nelerdir ve ne zaman başvuru yapılmaya başlanacak emekliler için ayrı kontenjan olacak mı belediye başkanımızdan açıklama bekliyoruz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.