VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA ŞİDDETİN RİSK ANALİZİ ÇIKARILACAK

8 Haziran 2021

..............................

Bolu’da sağlıklı ve şiddet içermeyen bir toplum inşa edilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında il genelinde çocuk merkezli risk analizi yapılacak.

Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bireylerin, ailelerin güçlenerek sağlıklı ve şiddet içermeyen bir toplum inşa edilmesi amacıyla bir proje hazırladı. Proje kapsamında her türlü şiddetin boyutunu, yaygınlığını, türlerini, şiddete neden olabilecek psikolojik ve kişisel faktörlerin belirlenmesi amacıyla nicel bir araştırma yapılacak. Proje ile şiddetin boyutlarını ortaya koyabilmek için Bolu’da çocuk merkezli bir risk analizi yapılacak. 

ÖĞRENCİLERE ONLİNE ANKET GÖNDERİLECEK

Şiddetin önlenmesinin amacıyla başlatılan çalışma için Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Hedef grup olarak belirlenen lise öğrencilere online anket formu gönderilecek. Bu ankette öğrencilerin demografik bilgilerinin, sağlık durumlarının, ekonomik düzeylerinin, suça karışma durumlarının, yaşadıkları bölgenin, geçmişte ve günümüzde maruz kaldıkları şiddet yaşantılarının, boş zaman etkinliklerinin, duygu durumlarının, şiddetin ortaya çıkmasına neden olabilecek kişisel ve psikolojik diğer etmenlerin tespiti anketle belirlenmeye çalışılacak.

BOLU İÇİN RİSK ANALİZİ OLUŞTURULACAK

Anket sonuçları analiz edilerek istatistiksel verilere ulaşılması ve bu verilerin yorumlanarak ilimiz için bir risk analizi oluşturulup projenin yazılı bir materyal haline getirilmesi planlanıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak protokol kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerde eğitimlerine devam eden öğrencilerden yüzde 10’una ulaşılarak bu proje gerçekleştirilecek. Verilerin toplanması aşamasında anket formlarının EBA yada diğer dijital platformlardan öğrencilere ulaştırılması ve uygulanması amaçlanıyor. Proje sonunda Bolu’da şiddetin sebepleri tespit edilerek ileriki süreçlerde şiddette mücadele kapsamında şiddette neden olan etkenlerin ortadan kaldırılması için uygulanan önleyici ve koruyucu hizmet modelleri geliştirilecek.

  • BOLU’DA ŞİDDETİN RİSK ANALİZİ ÇIKARILACAK
  • BOLU’DA ŞİDDETİN RİSK ANALİZİ ÇIKARILACAK
1 yorum yapılmış
  • Fadime
    9 Haziran 2021 • 10:20
    Kadınlara çok fazla özgürlükle zinada suç olmaktan çıkınca çocuklarını eşlerini akşama kadar elinden düşürmedikleri internetten daha beter sabıkalı adamlara kaçıp eskisinden tazminat ömür boyu almaya çalışıyorlar kadınlar önce kendini yargılamalı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.