VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ANAÇ SAZAN BALIKLARI AĞLARDAN KURTARILDI

8 Haziran 2021

.........................

Bolu'daki Gölköy Barajı'na kaçak yollarla yeni atılmış 500 metreden fazla misina ağı topladı. Ağlara takılmış 60 anaç sazan balığını tekrardan Gölköy Barajı'na bırakıldı.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Başkanı Serkan İnanç, sportif balıkçılık konusunda ülkenin en iyi su havzalarından birisi olan Gölköy Barajı'ndaki anaç balıkların, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yasa dışı avcıların ağlarından kurtarıldığını söyledi.

60 ANAÇ SAZAN BALIĞI TEKRARDAN GÖLKÖY BARAJI'NA BIRAKILDI

Barajın dev sazan balıkları sayesinde ülkenin ve kentin tanıtımına çok büyük katkısı olduğunu vurgulayan İnanç, "Sabah gelen ihbarı değerlendiren Su Ürünleri Kontrol Ekipleri, sportif olta balıkçılarının da yardımıyla suya yeni atılmış 500 metreden fazla misina ağı topladı. Ağlara takılmış 60 anaç sazan balığını tekrardan Gölköy Barajı'na bıraktı." diye konuştu.

İnanç, üreme dönemi olması sebebiyle kıyıya yakın bölgelere yumurta bırakan anaç balıkların takıldığı ağlara zamanında müdahale edilmemesi durumunda birçok balığın telef olabileceğini kaydetti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve sportif olta balıkçılarıyla bu sahada yıllardır yasa dışı faaliyetlerle mücadele ettiklerini bildiren İnanç, şunları kaydetti:

"Bir insanın ülkesine, yaşayıp hayatını idame ettirdiği vatanına yapabileceği en vahim olay, bizce doğasını katletmesidir. Bolu, Gölköy Baraj Gölü'nde bu tür olayları yaşamaktan inanın yorulduk. Bu sahanın yasa dışı avcılardan korunması için gece gündüz demeden görev yapan İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ne kadar teşekkür etsek azdır."

  • ANAÇ SAZAN BALIKLARI AĞLARDAN KURTARILDI
  • ANAÇ SAZAN BALIKLARI AĞLARDAN KURTARILDI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.