VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

145 ESNAF VALİ ÜMİT’İN KARARINI BEKLİYOR

4 Haziran 2021

....................................................

Bolu’da tarihi Yukarı Çarşı’da belediyenin hayata geçirmeyi planladığı tarihi arasta projesi için145 esnafın cebinden para çıkmamasını sağlamak amacıyla Bolu Belediyesi’nin valiliğe yaptığı resmi başvurunun cevabı bekleniyor. Bolu Valisi Ahmet Ümit’in projeye olumlu cevap vermesi halinde proje giderleri Kültür Varlıklarını Korunmasına ait katkı payından ödenecek.

Bolu Belediyesi, tarihi Yukarı Çarşı’daki işyerlerine yeni bir görünüm kazandırmak için tarihi arasta projesini hazırladı. Bolu Belediyesi Yukarı Çarşı’da yapılacak çalışmaların Kültür Varlıklarını Korunmasına ait katkı payından ödenek alınabilmesi için Bolu Valiliğine resmi başvuruda bulundu. Kentsel Arkeolojik Sit Alanında kalan, Büyükcami Mahallesi Yukarı Çarşı Arasta projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu revize sundurma projelerini onayladı.

6 MİLYON TL HARCANACAK...
Büyükcami Mahallesi “Tarihi Arasta Cephe Sağlıklaştırma Projeleri Uygulamaları için” Bolu Belediye Meclisi’nin 11.10.2017 tarih ve 2017/432 sayılı Kararına, ek olarak 08.03.2021 tarih, 2021/115 sayılı meclis kararı ile 5366 sayılı “Yıpranan Tarihi Kültürel Taşınmaz Varlıklarının Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması” hakkındaki kanununa dair karar alındı. Tarihi Arasta Projesi devamı olan Sundurma Ve Tabela Proje uygulamaları ve söz konusu alanda alt yapı, aydınlatma ve taş döşeme işi için tahmini 6 milyon TL harcanacak.

ESNAF VALİLİKTEN MÜJDELİ HABERİ BEKLİYOR
Proje yapım maliyeti olan 2 milyon 500 bin TL’nin, Kültür Varlıklarını Korunmasına ait katkı payından belediye hesaplarına aktarılması için Başkan Tanju Özcan Valilik makamına müracaat etti. Talep edilen katkı payı bedeli Bolu Belediyesine aktarıldığı taktirde Tarihi Arasta Projesinin uygulanacağı alanda yer alan 145 adet işyeri sahibi olan esnaflardan bedel talep edilmeyecek. Aksi durumda proje kapsamında yapılan masraflara ilişkin, hizmet bedeli olarak belediye cephe sağlıklaştırma hizmet bedeli olarak esnaflardan para toplamak zorunda kalacak.
Yukarı Çarşı’da yapılacak çalışmalar için esnaf, kasalarından para çıkmaması için Bolu Valisi Ahmet Ümit’in vereceği kararı bekliyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.