VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KARADERE TÜNELİ'NDEN GÜZEL HABER

26 Mayıs 2021

......................................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ocak Ayında açılışı yapılan Karadere Tüneli hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan, Karadere Tüneli’nin bulunduğu kısımda 4 yeni su kaynağı bulunduğunu açıkladı. Özcan, “Karadere suları bize 4 veya 5 ay yetecekken yeni bulduğumuz su kaynaklarıyla beraber 10 ay yetecek” dedi.

Bolu Belediye Meclis Toplantısı Mayıs Ayı 2’nci oturumu gerçekleşti. Oturumda Başkan Özcan, gündeme gelen Karadere Tüneli’nin DSİ’ye teslim edilmesi konusunda konuştu. Yeni bulunan su kaynaklarından bahseden Özcan, Fatih Metin’in desteğini kesmeyeceğini dile getirdi. Suların belediyeye devredilmesi konusu hakkında bilgi verdi.

“FATİH METİN, DESTEĞİNİ KESMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ”

Başkan Tanju Özcan Tarım ve Orman Bakanlığı’nda görev değişikliği olduğunu ve Devlet Su İşleri’nin sorumlu Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in DSİ’yi devrettiğini söyledi. Başkan Özcan, “Karadere Tüneli için DSİ’ye devredeceğimiz kısmı tamamladı. Tıkanan drenaj kapıları vardı. Onlar da temizlendi. DSİ bunu bizden istemişti ve haklı oldukları için temizleyip gönderdik. Temizledikten sonra gelin teslim alın diye bir yazı da yazdık. Boruların 3 bin 625 metresi kanalın içerisinden geçecek. En kolay kısmı bu. Asıl olan regülatör. Regülatörün bir an önce yapılması gerekiyor. Üzüldüğüm bir konu oldu. Belediyede nasıl görev değişiklikleri olursa Bakanlıklarda da oldu. DSİ Fatih Metin’e bağlıydı. Bir başka Bakan Yardımcısı’na devretti. Fatih Metin ile görüştüm ve bana desteğini kesmeyeceğini söyledi. Regülatör olmadan boruyu döşediğin zaman zaten suyu basamayacaksın” ifadelerini kullandı.

“SULARI BOLU BELEDİYESİ’NE DEVREDEBİLİRLER”

Başkan Özcan, geçtiğimiz dönemdeki Başkan Yardımcısı Abdülkadir Key ile görüştüklerini ve Karadere Tüneli’nin batı kısmında yeni su kaynaklarına rastladıklarını söyledi. Fatih Metin ve DSİ’de bulunan bir üst düzey yönetici ile görüştüklerini ve yeni bulunan su kaynaklarını Karadere Tüneli’ne bağlayarak su miktarını arttırmak istediklerini açıklayan Başkan Özcan, “Abdülkadir Key geldi yanıma. ‘Tanju Başkan Karadere Tüneli’nin yanında başka kaynak suları da var’ dedi. ‘O kaynak suları İSKİ’ye tahsisli ve baraja akıyor. Eğer siz Belediye olarak DSİ’ye yazarsanız ve DSİ’de İSKİ’ye yazarsa suları Bolu Belediyesi’ne devredebilirler’ dedi” diye konuştu.

“KARADERE SULARI YENİ SU KAYNAKLARIYLA BİRLİKTE BİZE 10 AY YETECEK”

Yeni su kaynaklarına kavuşabiliriz. 4 tane su kaynağı. Ben de Büyükşehir Belediye Başkanı ile konuştum. Bilgisi olmadığını söyledi. Eğer dediğimiz miktarlarda ise Melen Gölü’ne yatırım yapmamıza gerek yok. Çünkü çok pahalı tutar. Sonra Fatih Metin’in yanına gittim. Fatih Bey de beni DSİ’de üst düzey bir yetkilinin yanına gönderdi. En son öğrendik ki bu su kaynakları bize çok önceden tahsis edilmiş. İnşallah önümüzdeki yıl biraz daha yatırım yaparak halledeceğiz. Karadere suları bize 4 veya 5 ay yetecekken yeni su kaynaklarıyla birlikte bize 10 ay yetecek. Devlet yönetimi böyle. Bu fikrin babası olan Abdülkadir Key’e çok teşekkür ediyorum. 8 ph değerinde sular bulduk. Önümüzdeki yıl da Karadere’ye bağlamayı düşünüyoruz. İnşallah hayırlı olur bizler için” şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış
  • MustafaDEER
    26 Mayıs 2021 • 12:03
    Hadi gari gelsin şu su, zaten Gölköy suyunu %20 zamlı içiyoruz, hiç olmazsa temiz dağ suyunu zamlı içelim bari. İçme suyu olarak Berk Köyü'nden Kökez suyu, Kızılağıl Köyü'nden de Aksu taşımaktan kollarım sökülüyor.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.