VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞTE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİN BEKLEDİĞİ HABER

22 Mayıs 2021

....................................

Son zamanlarda düşen vaka sayılarıyla birlikte gündeme gelen üniversitelerin açılması ile ilgili, öğrencilerin aşılanması konusu gündeme getirildi. Türkiye’ye getirileceği söylenen aşılarla beraber bununla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Türkiye’nin aşı sorunu bitti. Yaza daha güvenli girmiş olacağız. Haziran’da 20 yaş üstü herkes aşılanacak” dedi.

Haber: Eda GÖK

Geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından Sağlık Bakanlığı’na iletilen üniversitelerin açılması ve öğrencilerin aşılanması yazısı gündem olmuştu. YÖK tarafından yapılan açıklamada, “Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin 2021-2022 eğitim döneminde başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini temin için yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personel ile örgün eğitimde okuyan öğrencilerimizin de öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır” ifadeleri yer almıştı.

Bunun üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan konuyla ilgili açıklama gecikmedi. Öğrencilerin aşılanmasına başlanılacağını belirten Bakan Koca, BioNetch ile yapılan 120 milyon dozluk anlaşmanın ardından aşamalar açıklandı. Koca, BioNTech aşısının birinci dozunun yüzde 78 oranında bir koruma sağladığını söyledi.

İşte Fahrettin Koca’nın açıklamalarından satır başlıkları:

“30 MİLYON AŞIYI, 30 MİLYON KİŞİYE YAPACAĞIZ”

“30 milyon aşıyı, 30 milyon kişiye yapacağız. Bu bizim için önemli bir kazanım olacak. Böylece yaza daha güvenli girmiş olacağız. Haziranda 20 yaş üstü herkes aşılanacak. Sputnik ve Sinovac hiç gelmese bile sorunumuzu çözmüş durumdayız. İkinci dozlar, ikinci parti aşıların gelmesiyle yapılacak. Sputnik ve Sinovac’la yaptığımız anlaşmalar var. Oralardan gelecek aşılar var. O aşıları da bekliyoruz. Ama bugün öyle bir noktadayız ki Sputnik ve Sinovac hiç gelmese bile sorunumuzu çözmüş durumdayız. Kısıtlamaların azalacak. Aşının yaygın olarak yapılmasıyla birlikte artık kapanmadan ziyade kişisel korunmanın esas olduğu bir sürece geçeceğiz. Kişisel kontroller olacak. Kişisel koruyucu tedbirleri arttıracağız.”

“20 YAŞ ALTI NE ZAMAN AŞILANACAK?”

“BioNTech aşısının 16 yaşa kadar bir sorun teşkil etmediği otoriteler tarafından tespit edildi. ABD, 16 yaşa kadar aşı yapıyor. Ben de ‘Eylül sonuna kadar 16 yaş üstünü aşılamış oluruz’ diye düşünüyorum. Bu arada BioNTech’in 12 yaş üstüne yapılıp yapılamayacağına dair bir araştırma var. O araştırmanın sonucu birkaç hafta içinde netleşecek. O durumda da 12 yaşa kadar inebiliriz.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.