VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“KAHRAMANCA MÜCADELE UNUTULMAYACAK”

17 Mayıs 2021

.........................

Haber: Nilüfer ERTEM -BGC Bayram Gazetesi

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Coşgun, “Personelimiz yoruldu, yıprandı. Tükenmişlik sendromunun içindeler. Çok zor bir dönem, kaygılandık. Çocuklarımıza, anne-babamıza bulaştırmak en büyük korkumuzdu. Sağlık çalışanları olarak görmediğimiz kadar ilgiyi, sevgiyi bu dönemde gördük. Çalışanlarımızın kahramanca mücadelesi unutulmayacak” dedi.

Mehmet Coşgun, “Aklımızdan geçmeyen, ağır bir süreçti. Bolu, çevre illerde yaşayanlar için pandemi sürecinde sığınılacak liman gibiydi. Çevreden gelenlerin etkisiyle 2. ve 3. dalgaları ağır yaşadık. Bolu halkı birbirine saygılıdır, kurallara riayet eder. Diğer illere göre sağlık alanında çok avantajlıyız. Hekim başına düşen hasta sayısı az, hastaneler çok iyi çalışıyor. Yoğun bakımda yatak bulamama durumu olmadı. Sağlık Müdürlüğümüzün desteğiyle 14 yataklı yoğun bakım ünitemizi devreye soktuk. Normal hastalara hizmet vermeye devam ediyoruz. Aciller 24 saat açık. Aşı ünitelerimiz gece 24.00’e kadar ara vermeden çalışıyor. Covid ünitelerimiz gece-gündüz hasta bakıyor” diye konuştu.

“ARTIK NEYLE NASIL SAVAŞACAĞIMIZI BİLİYORUZ”

“Hastalığın seyri nasıl olacak, bilemiyoruz? Bireysel yatkınlık devreye giriyor burada. Yatkınlığımız olup olmadığını bilemeyiz. Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına uyacağız. Koruyucu hekimlik öne çıkıyor, hastalığa daha az insanımız yakalansın diye çabalıyoruz. Ancak yakalanınca da kabul edip sağlık merkezlerimize başvurulmalı. Bir sonraki adımda artık neyle, nasıl savaşacağımızı biliyoruz. Bu dalgalar biraz daha devam edecektir, zamanla pikler azalacak, hastalıkla tanışma ve aşılanma tamamlanınca rahat nefes alacağız.”

“KAHRAMANCA MÜCADELE UNUTULMAYACAK”

“Personelimiz yoruldu, yıprandı. Tükenmişlik sendromunun içindeler. Çok zor bir dönem. Kaygılandık. Çocuklarımıza, anne-babamıza bulaştırmak en büyük korkumuzdu. Sağlık çalışanları olarak görmediğimiz kadar ilgiyi, sevgiyi bu dönemde gördük. Çalışanlarımızın kahramanca mücadelesi unutulmayacak. Covid olup, tedavi görüp yine göreve döndüler. Çünkü bizim işimiz insanların iyileşmesine vesile olmak. İşimizi aşkla, şevkle yapıyoruz.  İnsanlığa ne kadar faydalı olursak o kadar güzel.”

4 yorum yapılmış
  • mudurnulu
    17 Mayıs 2021 • 09:39
    allah razi olsun hocam islerinizde basarilar diliyorum.saglik huzur diliyorum
  • YaseminTEMEL
    17 Mayıs 2021 • 13:04
    Allah razi olsun tüm sağlık çalışanları bizlere haklarını helal etsinler onları çok seviyoruz
  • Nuretttinkse
    17 Mayıs 2021 • 21:58
    Saglık Çalışanlarımıza Govid Döneminde Yapmış oldukları Başarılı Hizmetlerden Dolayı Kendilerine Teşekkür Ederim
  • Hatice
    18 Mayıs 2021 • 07:47
    Polis ve sağlık çalışanları gerçekten çok özverili ve fedakarca çalıştılar bunlar unutulmamalı diğer kamu 10 -16 evde ise uzun süre kalanlar oldu inşallah onlarda bu açığını kapatırlar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.