VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’NUN DAVOS OLMA PROJESİ İHALEYE ÇIKIYOR

14 Mayıs 2021

...................................................

HABER: MUTLU YUCA

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Karacasu ile Kartalkaya arasındaki Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin master plan ihalesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklayarak, “Tamamlandığında Orta Doğunun, Balkanların ve Avrupa’nın önemli turizm merkezlerinden birisi ve özellikle Davos’u olacak” dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Bayram Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu’nun turizm alanında çehresini değiştirecek Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi çalışmalarının detaylarını açıkladı.

“ÖDENEĞİ TEMİN EDİLDİ”        

Ramazan Bayramı sonrasında master plan ihalesinin başlatılacağını belirten Vali Ümit, “Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ile ilgili olarak valiliğimizce yapılan çalışmalar neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığımızla koordineli olarak master plan ihalesine çıkabilmemiz için gerekli olan bütün hazırlıkları tamamladık. İhale teknik şartnamesi yapıldı. Yaklaşık maliyet belirlendi, ödeneği temin edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın görüşü ve teknik danışmanlığı çerçevesinde bayram sonrasında Köroğlu Dağları Turizm Alanı Master Planı ihalesi başlatılacak. Proje tamamlandığında Orta Doğunun, Balkanların ve Avrupa’nın önemli turizm merkezlerinden birisi ve özellikle “Davos’u” olacak. İlimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. “ şeklinde konuştu.

BOLU’YA SÜRPRİZ YATIRIM

Bolu’ya yapılacak yatırımlarla ilgili de bilgiler veren Vali Ümit, kente 2021 yılı içerisinde sürpriz bir yatırım yapılacağını söyleyerek açıklamalarına şöyle devam etti:

“İlimiz genelinde devletimizin planlı ve önemli yatırımları devam ediyor. Köroğlu Dağları Turizm Alanı Master Plan ihalesi yapılacak. Tekke Barajı inşaatı devam ediyor. 38 okulumuzun depreme karşı güçlendirme ihaleleri başlatıldı, ödenekleri temin edildi. İki okulumuzun inşaatı devam etmektedir. Altı okulumuz yıkılıp yeniden yapılacak. 100 yataklı uygulama otelimizin inşaatına başlanacak. Millet Bahçesinin ihalesi yapıldı, yer teslimi gerçekleştirildi ve müteahhit tarafından çalışmalar başlatıldı. Bolu Millet Bahçesi 115 bin metrekare alanı kapsayacak. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası inşaatına başlayacağız. Gerede Hükümet Konağı inşaatı ihalesine çıkıldı. Karaçayır Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı bu sene bitecek, hizmete girecektir. Köy yollarımızın tamamının bakım onarımı yapılacak. Himmetoğlu köyü yeni yerleşim alanı alt yapı çalışmaları devam ediyor. Seben Sulama projesi devam ediyor. Gerede – Dörtdivan Büyük Ova teklifimiz onaylandı ve Resmi Gazetede yayınlandı. İlimiz için son derece büyük önem arz eden ciddi yatırımlarımız devam ediyor veya başlamak üzeredir. Ömrümüz vefa ederse inşallah yıl içinde önemli bir sürpriz yatırımımız olacak.”

8 yorum yapılmış
  • Bolulu
    14 Mayıs 2021 • 11:13
    Bu proje boş iş benim giler için boş iş asgari ücretle çalışan esnaf pazarcı ve pazara gidenler yani zor zor geçinen ülkede çok ama çok fazla olduğu için bu proje zengin ve turist ler için yapılan bir proje bize faydası olmaz yani
  • Bolu14
    14 Mayıs 2021 • 12:40
    Syn Valimiz. Başarılarınız Tebrik ediyor sizler gibi vizyonu geniş idareciler diliyoruz.. BirdeÜniversite Merkez arası TRAMVAY. da ilave etseydiniz Efsane olurdu..
  • Hasan
    15 Mayıs 2021 • 00:37
    SAYIN VALIM BOLUYA ORGANIZE SANAYI LAZIM BU ANLATTIKLARINIZ BOLUYU İLERI GÖTÜRMEZ YILLARDIR 1 ORGANİZE VAR BOLUNUN KALKİNMASI 3.5 ADET ORGANİZE OLMALI
  • Onur
    15 Mayıs 2021 • 03:11
    Yapılan her yatırım güzeldir fakat şu an acil olarak e.5 üzerinde ki giriş çıkış trafiğini çözmelisiniz dalçık veya köprülü kavşak şeklinde ama sakın cici taksi kavşağı gibi olmasın...
  • HasBolulu
    15 Mayıs 2021 • 05:16
    Önce Bolu ya bir hızlı tren getir Vali bey.
  • Haticeozturk
    15 Mayıs 2021 • 13:18
    Sayın valim tam 10 yıl önce neden köroğlu davos olmasın diye hayal etmiştim bu haberi okuduğuma çok sevindim Allah hayırlı başarılar nasip etsin
  • Krolu
    16 Mayıs 2021 • 10:06
    Yatırımları vali yapmıyor neden valiye mal ediliyor anlamadım
  • OUZ
    24 Haziran 2021 • 20:56
    ARITMA SISTEMLERI KURULSUNDA NE YAPASANIZ YAPIN.DOGA CAN CEKISIYOR
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.