VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TAM KAPANMA DÖNEMİNDE YARDIM YAPILACAK

2 Mayıs 2021

....................................

Pandemi dönemi destek paketlerinin devam ettiği ülkemizde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tam kapanma sürecinde yapılacak ödemelerle ilgili açıklamada bulundu. Yanık, sosyal yardım programıyla ilgili 2 milyondan fazla haneye 1100 lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Destek paketlerinin devam ettiği ülkede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tam kapanma sürecinde yapılacak ödemelerle ilgili açıklamada bulundu.
Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, tam kapanma sürecinde ihtiyaç sahibi hanelere destek olmak amacıyla "Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı" adı altında yeni bir yardım programını başlattıklarını belirtti.

HANE BAŞI 1100 LİRA

Söz konusu yardım programının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik, başvuruya gerek olmaksızın yapılacağını aktaran Yanık, şunları kaydetti:
"Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-Devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV'lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1100 lira tutarında 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ödemesi gerçekleştireceğiz."

TAM KAPANMA SOSYAL YARDIM PROGRAMI HAK SAHİPLİĞİ DURUMU

Aynı dönemde ödemeleri gerçekleştirilen 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarının da Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemeleri ile birlikte yapılacağını bildiren Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı hak sahipliği durumunun, e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı bölümünden kontrol edilebileceğini anımsattı.

183 MİLYON LİRA İLAVE KAYNAK

Öte yandan, Bakanlık tarafından destek ödemelerinin, daha önce e-Devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına yapılacağı ifade edildi.
Hem banka hesap bilgisi bulunmayan, hem de PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri, Ramazan Bayramı'na kadar konutlarına teslim edilecek. Bakanlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca destek olunan diğer hanelere desteğin devamı için ayrıca 183 milyon lira ilave kaynak aktarımında bulunacak.

1 yorum yapılmış
  • Emineaysel
    2 Mayıs 2021 • 11:46
    Syn bakanım bende 1bucuk yasinda bebeğim var tam kapanma sürecinde bebegimin ihtiyacı olanları karşılamam için sizden yardım istiyorum banada yardımcı olursanız sevinirim şu mübarek ramazan ayında allah razı olsun inşallah evim kira
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.