VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAİBÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN AKIL ALMAZ İHMALLER

20 Nisan 2021

.......................................

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde(BAİBÜ) ders seçimlerinin öğrencilere haber verilmeden değiştirildiği iddiası öğrencilerin tepkisine neden oldu. Alttan alınan derslerin devam zorunluluğu olmamasına rağmen BAİBÜ Rektörlüğü tarafından sistemin değiştirilmesi ve başarısız derslerin çakıştığı durumlarda danışman akademisyenlerin öğrenciye sormadan dersleri silmesi nedeniyle kredilerin boşa gitmesi öğrencileri isyan ettirdi.

Pandemi koşulları nedeniyle uzaktan eğitimin devam ettiği BAİBÜ’de online eğitim sistemindeki aksaklıklar öğrencileri mağdur etti. Online eğitimde olan BAİBÜ öğrencileri yeni sisteme entegre olamamışken dönem ortasında bilgilendirme yapılmayarak yeni bir sisteme geçilmesi öğrencileri zor duruma düşürdü. Üniversite içerisinde eğitim gören öğrencilerin ders seçimlerinin de haber verilmeksizin değiştirilmesi öğrencileri isyan ettirdi.

ÖĞRENCİYE SORMADAN DERSLERİN SİLİNDİĞİ İDDİASI
Öğrencilerin alttan aldığı derslerin devam zorunluluğu olmamasına rağmen BAİBÜ Rektörlüğünün sistemi değiştirmesi ve aynı yıl içinde alınan dönem dersleri ve alttan alınmak zorunda olunan başarısız derslerin çakıştığı durumlarda danışman akademisyenlerin öğrenciye sormadan dersleri sildiği iddia edildi. Yapılan bu uygulama ile alınan kredilerin boşa harcandığı ve öğrencilerin mezuniyetini olumsuz etkilediği öğrenildi.

SORUN REKTÖRLÜK KAYNAKLI MI?
Sınav zamanlarında sistemin belirli dönemlerde açılmaması ve geçen süreden öğrencilerin sorumlu tutulması dikkat çekerken değiştirilen yeni sistemin girilen cevapların bazen bazılarını bazen ise hiçbirini kabul etmemesi ise öğrencilere zor anlar yaşattı. Öğrencilerin kabul edilmeyen cevaplar için müracaat ettiklerinde “Yapılabilecek bir şey olmadığı” cevabını alması ise şaşkınlık yarattı. BAİBÜ yönetiminin yeni sistemde yaşanan aksaklıklar nedeniyle sınavlarında zorluklar yaşayan öğrencilerin sorunlarını ne zaman çözeceği merakla bekleniyor.

9 yorum yapılmış
  • Cihan
    20 Nisan 2021 • 10:47
    Kesinlikle düşüncesiz rektörlük idarecileri ile beceriksiz bilgi-işlem dairesi çalışanlarından kaynaklı. İnternet altyapısını güçlendirmek için para harcayacaklarına saçma sapan rektörlük makam ziyaretleri amaçlı ve keyfi amaçlı yiyecek içeceklere aktarılan paralara gidiyor tüm kaynak.
  • Ahmet
    20 Nisan 2021 • 10:56
    Rektör yardımcısının Hocaların, idarecilerin arkasından işler çevrildiğini duyoyorduk, kafasına kuma gömmüş deve kuşu misali, ancak bu habere göre öğrencilerinde arkasın dan işler mi çevriliyor acaba
  • Mengenli
    20 Nisan 2021 • 15:04
    Emin olun bu durumdan rektörün de haberi yoktur, muhtemelen rektörün sözünü geçiremediği birileri böyle yapalım deyip yapmıştır, Rektör de özgür Bolu dan öğrenmiştir durumu, Mengen deki durumda böyle olmadımı, bir rektör yardımcısı geldi buraya okulu taşıyoruz dedi, olaylar patladı,
  • YasinPazarci
    20 Nisan 2021 • 23:02
    Yeni egitim yilinda..Bayan bir rektörümüz olacak hayırlı olsun...
  • bolulu
    21 Nisan 2021 • 05:19
    Bu yönetim, münhal kadrolara kendi adamlarını Allah rızası için ve yangından mal kaçırır gibi yerleştirme peşindeler. Öğrencilerin sınavı vs.önemli değil. İnşallah yakın zamanda giderler.
  • Memleketli
    21 Nisan 2021 • 13:05
    Boluya sahip çıkmayan siyasiler utansınlar. Üniversite yönetimi ithal yönetim. Adamlarını kadrolara yerleştirmekle meşguller.
  • zBolulu
    21 Nisan 2021 • 13:05
    Dersler çakışırsa ders silme yetkisi dersin hocasındadır bu yönetmelikte açık ve nettir.. Bayan rektör olursa bolunun bilimin sonu olur. Her idarenin ekibi olur çalışır
  • SizigidiPUKOcular
    21 Nisan 2021 • 14:19
    BAİBÜ üst yönetim baibüye kalite kattı, hakkını yemeyin adamların, işin özeti şu, PUKO, Planla, Uygula, Koltuğu kap, Otur keyfine-parana bak tam 6 yıldır bu PUKO yu anlatırlar sonunda öğrenebildim.
  • Liyakatszynetim
    22 Nisan 2021 • 00:12
    Yönetimdekilerin ne idare deneyimi nede akadamik yetkinlikleri var, bunlar nadıl tubitakta görev almış, vay şu tubitakın haline, katekulle ile dil sınavını geçmiş adam gidip tubitakta uluslar arası değişime üst sorumlu olmuş, aibü bu yönetim döneminde 10 yıl geri gitti, aldıkları boş adamları da emekli olana kadar temizleyemessiniz, vay Bolu vay
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.